Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Εκλογικός Αύγουστος της ΝΔ


Στο φουλ μπαίνουν ξανά οι μηχανές στη Συγγρού έπειτα από μικρό διάλειμμα «αναμονής» καθώς, όπως εκτιμούν, η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει» το βάρος της υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου. Στο πλαίσιο αυτό χθες έγιναν γνωστές και οι....απόψεις του κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
«Η κυβέρνηση θα έχει πολύ κρίσιμα θέματα μπροστά της και όλα είναι ανοιχτά» σημειώνει συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος αναφέρεται τόσο στη φοροκαταιγίδα που θα προκύψει από τον Σεπτέμβριο σε κάθε νοικοκυριό όσο και στο ότι, σύμφωνα με την άποψή του, «τα νούμερα δεν βγαίνουν και σε λίγο θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν πάρουμε την πέμπτη δόση του πρώτου πακέτου». Αλλα στελέχη, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος, βλέπουν εκλογές ακόμα και από «ατύχημα, αν δεν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο».
Παρότι είχε γίνει γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του Αύγουστου θα «προήδρευαν» εκ περιτροπής στη Συγγρού τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, ο γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο τομεάρχης Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες αναζητούν τώρα ημερομηνίες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να μη λείψουν καθόλου από το κέντρο των εξελίξεων.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΣΑ. «Η ευφορία των πρώτων ημερών έχει τελειώσει» τονίζουν στη Συγγρού αναφερόμενοι στη συμφωνία των Βρυξελλών, ενώ παράλληλα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τα οποία φέρνουν στο προσκήνιο απόψεις που έχει διατυπώσει και η ΝΔ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δημοσιεύματα των «Financial Times» και της «Wall Street Journal», τα οποία προκάλεσαν και την έντονη αντιπαράθεση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Ηλία Μόσιαλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο, όταν ο δεύτερος παραδέχτηκε πως προωθήθηκαν από το κόμμα του. Στο πρώτο ο αρθρογράφος Gideon Rachman αναφέρθηκε σε τέσσερις ιδέες για το ελληνικό ζήτημα, από τις οποίες η ΝΔ επικρότησε ιδιαίτερα μόνο την τέταρτη, δηλαδή τη μείωση φόρων. Οι άλλες τρεις ήταν «πάταξη της διαφθοράς με συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων και επιχειρηματιών, λουκέτο στην απίστευτα μη αποδοτική και διεφθαρμένη υπηρεσία φοροείσπραξης και αντικατάστασή της με ξένη ιδιωτική εταιρεία και απόλυτη αλλαγή του τρόπου με τον οποίο δαπανώνται τα ευρωπαϊκά κεφάλαια». Στο άλλο άρθρο του Paul Hannon, η «WSJ» απαξιώνει πλήρως την πρόσφατη συμφωνία των ευρωπαίων εταίρων στις Βρυξέλλες με τη φράση «άλλη μια Σύνοδος, άλλη μια συμφωνία, άλλη μια απογοήτευση». Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση της «άτολμης» στάσης των ηγετών της ΕΕ και δίνονται επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία θα αποτύχει το σχέδιο.     nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου