Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Φυσικό αέριο στη νότια Καβάλα – η πρόταση της Energan Oil & Gas

Την επενδυτική πρόταση της Energan Oil & Gas για τη μετατροπή του κοιτάσματος αερίου «Νότια Καβάλα» σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου παρουσίασε την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, παρουσία του πρόεδρου της θυγατρικής εταιρείας ΚΑΒΑΛΑ OIL Βαγγέλη Παππά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, η παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης έγινε με αφορμή το σχέδιο νόμου που προωθεί το ΥΠΕΚΑ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της πρότασης της εταιρείας σημειώνοντας ότι με την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου επιτυγχάνονται: 1) ύπαρξη στρατηγικού αποθέματος για τη χώρα με δέσμευση μέρους της αποθήκης υπέρ του Δημοσίου, 2) δημιουργία πλαισίου ανταγωνισμού για την εμπορία φυσικού αερίου, 3) μείωση της τιμής του αερίου, 4) διασφάλιση των 265 θέσεων εργασίας της KABAΛΑ OIL – δεδομένου ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των βαρελιών πετρελαίου που εξορύσσεται από το κοίτασμα «Πρίνος».
Ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για μια επένδυση της τάξης των 400.000.000 € η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι απόλυτα ασφαλής για το περιβάλλον, αναδεικνύει την Καβάλα σε ενεργειακό κέντρο και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου