Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοροφυγάδων


Στην υπόσχεση ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων προχώρησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής λέγοντας ότι «στις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτούν οι επωνυμίες των νομικών προσώπων που έχουν φοροδιαφύγει» ενώ για τα φυσικά πρόσωπα είπε « περιμένω απάντηση από Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων …
Υπάρχει η λύση : Όσοι οφείλουν ανω 150.000 ευρώ θα τους δοθεί 10ημερη προθεσμία να καταθέσουν αντιρρήσεις, σε διαφορετική περίπτωση θα δουν τα ονόματά τους να αναρτώνται».
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι εκτός από τον κ. Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί αύριο, θα επιδιώξει συνάντηση και με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης γιατί «η γνώση είναι προϋπόθεση ευθύνης».
Για το συμφωνία συγχώνευσης Alpha και Eurobank είπε πως «Σήμερα είναι ενθαρρυντική η μέρα για την ελληνική οικονομία. Η πρωτοβουλία των 2 τραπεζών να διακινήσουν την συγχώνευση στέλνει θετικό μήνυμα» ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή του κράτους του Κατάρ στέλνει πολλά θετικά μηνύματα στους ξένους επενδυτές συμπληρώνοντας πως «η απάντηση που δόθηκε σήμερα δεν αφορά μόνο μια εσωτερική συζήτηση, στέλνει, απάντηση στην διεθνή οικονομική κοινότητα και τα διεθνή ΜΜΕ».
Τέλος ο υπουργός ανέφερε ότι « με την Τρόικα συζητούμε τα νέα δεδομένα μέχρι το 2014. Οι δημοσιονομικοί μας στόχοι είναι δεδομένοι και δεν τους διαπραγματευόμαστε όμως η ύφεση επηρεάζει. Έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε όλα τα ψηφισθέντα μέτρα και να δώσουμε μια νέα μεταρρυθμιστική – εκσυγχρονιστική ώθηση. Τότε μπορούμε να συζητήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όλα τα ζητήματα σε δημοσιονομικό επίπεδο. Πρέπει να τρέξουν αναδιάρθρωση φορέων, ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά και θα τα προωθήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».
newsbomp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου