Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έτοιμα τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια!


Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, συνεχίζουν να υπολογίζουν στη «Συγγρού», την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά τις επίμονες διαψεύσεις κάθε τέτοιου ενδεχομένου από το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Επιτελικά στελέχη...
εκτιμούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αντέξει την πίεση και τις αντιδράσεις της κοινωνίας για αυτό οι Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δημήτρης Σταμάτης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχουν μεριμνήσει ώστε η κατάρτιση των ψηφοδελτίων να βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο.
Κρίσιμο για την εικόνα που επιθυμεί να εκπέμψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να «φιλοξενήσει» εκεί μερίδα των ανθρώπων της εμπιστοσύνης του αλλά και να δώσει χώρο σε πρόσωπα έκπληξη -ίσως και με ιστορικό συμβολισμό(!)- που θα ενισχύσουν την επιρροή της παράταξης στο εκλογικό σώμα. Σε κάθε περίπτωση, επικεφαλής αναμένεται να είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, ενώ πιθανολογείται πως μια θέση στο Επικρατείας θα έχουν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο επί χρόνια σύμβουλός του, Χρύσανθος Λαζαρίδης αλλά και ο Δημήτρης Σταμάτης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ελπίζει σε πέντε εκλόγιμες έδρες αλλά προηγουμένως στην εξασφάλιση θετικής απόκρισης από τουλάχιστον τρία ονόματα έκπληξη, τα οποία έχει προσεγγίσει προσωπικά το περασμένο διάστημα χωρίς να έχει για την ώρα δεχθεί μια θετική απάντηση.
Στην Ά Αθήνας, θα διεκδικήσει την ψήφο ο έτερος αντιπρόεδρος της ‘γαλάζιας’ παράταξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα μετρήσει τις δυνάμεις της και η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μέχρι σήμερα πολιτεύονταν στο Ρέθυμνο. Την εκλογική νομιμοποίηση επιθυμεί η ηγεσία της ΝΔ για ένα σημαντικό αριθμό ατόμων του περιβάλλοντος Σαμαρά, ώστε να ενισχυθεί η θέση τους και ο ρόλος τους στο κόμμα αλλά και για να ‘δικαιολογηθούν’ τα επαυξημένα καθήκοντα που θα αναλάβουν την «επόμενη ημέρα». Δεδομένη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια, του οποίου οι επιδόσεις στη μάχη για την Περιφέρεια κρίθηκαν ως αρκούντως ικανοποιητικές αλλά και ο Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος παρέδωσε ήδη την «καρέκλα» του στη Γραμματεία Οργανωτικού. Το χρίσμα θα λάβουν ξανά, ως εν ενεργεία αιρετοί, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και η Φωτεινή Πιπιλή ενώ στην Ά περιφέρεια των Αθηνών ενδέχεται να δούμε και το όνομα της Αλεξίας Έβερτ, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να «φιλοξενηθεί» και στο Επικρατείας, λόγω και των νοημάτων που φέρει ως θυγατέρα του προσφάτως εκλιπόντος, πρώην αρχηγού της ΝΔ.
Στη Β΄ Αθήνας, ρίχνονται η Βασιλική Τζότζολα, η νεαρή αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αλλά και δυο πρόσωπα που έχουν ιδιαιτέρως συζητηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της άρνησής τους να παραδώσουν τις γραμματείες του κόμματος: ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού, Γιάννης Μανώλης και η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Κατερίνα Παπακώστα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και ο «φρουρός» του Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.
Τη νομιμοποίηση δια της εκλογής θα ζητήσει και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παραδώσει σε λίγες ημέρες το πόστο του διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στον υπεύθυνο επί των οικονομικών της «Συγγρού», Κώστα Μπούρα, προκειμένου να κατέλθει στην Α΄ περιφέρεια του Πειραιά. Ο ίδιος μάλιστα έχει ήδη γευματίσει, συνοδεία του προέδρου, με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ενώ έχει έρθει σε επαφή και με τον ανώτατο κλήρο με προφανή σκοπό να ενδυναμώσει το «δέσιμό» του με την εκκλησία και τους…πιστούς! Ακόμη ένας φίλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, αναμένεται να βρεθεί στις ‘γαλάζιες’ λίστες του Πειραιά, αυτός όμως στη Β΄ περιφέρεια, έχοντας να «αντιμετωπίσει», το Γιάννη Τραγάκη και τον Αναστάσιο Νεράντζη.
Στη ΝΔ δηλώνουν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Εκφράζουν μάλιστα την αισιοδοξία τους πως η σύγκριση Παπανδρέου-Σαμαρά, τις επόμενες ημέρες στη ΔΕΘ, θα είναι προς όφελος του δεύτερου, γεγονός που θα δώσει νέα ώθηση στα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία άλλωστε είναι ολοένα και περισσότερο θετικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως               newsbomp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου