"Αξία έχει να πεις καθαρά τι χρειάζεται από εδώ και πέρα. Αλλιώς δεν είναι ιατρική, είναι μνημόσυνο"...
Tου Γιώργου Λακόπουλου
Μιλώντας στον «αριστερό» - για τα δεδομένα των Βρετανών - «Γκάρντιαν» ο Αντώνης Σαμαράς είπε με έμφαση ότι «το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα ήταν... λάθος». Αρα κατά τη λογική η θεραπεία είναι καταδικασμένη να πάει στράφι...
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος «γιατρός» κάνει την ίδια γνωμάτευση. Η ορολογία αν δεν πηγάζει από το οικογενειακό ιατρικό περιβάλλον, χρησιμοποιείται προφανώς για να απλουστεύσει την πολιτική του θέση: το Μνημόνιο δεν βγαίνει.
Προφανώς έχει δίκιο. Αλλά δεν μας κάνει σοφότερους όταν λέει απλώς ότι έκανε λάθος ο θεράπων ιατρός. Αυτό το δέχονται πια ακόμη και πρώην φανατικοί υποστηρικτές του Μνημονίου. Εμμέσως και η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών και το νέο πακέτο μέτρων. Στην κλινική ιατρική όμως αυτό που μετράει δεν είναι να συμπεράνεις ότι ο ασθενής θα μας αφήσει χρόνους επειδή τον ανέλαβαν αλμπάνηδες και συνταγογράφησαν στον γάμο του Καραγκιόζη.
Αξία έχει να πεις καθαρά τι χρειάζεται από εδώ και πέρα. Αλλιώς δεν είναι ιατρική, είναι μνημόσυνο. Και ο πρόεδρος της ΝΔ αυτό μέχρι στιγμής ή δεν το ξέρει, ή αποφεύγει να το πει. Το «Ζάππειο 1-2-3» θα ήταν πλέον μια καλή ανακοίνωση σε ιατρικό συνέδριο. Αλλά δεν στέκει ως πολιτική πρόταση μετά τις 21 Ιουλίου. Η μέθοδος που συμφωνήθηκε για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας συνιστά δρόμο χωρίς επιστροφή.
Προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι άλλαξαν τα πράγματα από τα «Ζάππεια». Η απόφαση για το ελληνικό χρέος κλείδωσε την ελληνική οικονομία στην εντατική και πέταξε το κλειδί από το παράθυρο. Οι επόμενες κυβερνήσεις θα είναι σαν έντομα πιασμένα στον ιστό της αράχνης. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αλλάξουν οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών. Αλίμονο αν δεν γνώριζε. Το λένε και οι συγγένειες και φίλοι της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: «Τake it or leave it». Μιλάμε άλλωστε για κόμμα που συνυπογράφει ότι δεν υπάρχει νοσηλεία έξω από την κλινική της ευρωζώνης.
Αρα όταν ο Αντώνης έλεγε στον άνθρωπο του «Γκάρντιαν» ότι «θεωρεί λογικό να αλλάξει το μείγμα πολιτικής» απλώς παραβίαζε τη... λογική. Για να το απλουστεύσει περισσότερο ανέτρεξε σε μια ατάκα του Αϊνστάιν: «Ο ορισμός του παραλόγου είναι να εφαρμόζεις την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα». Σωστό. Μόνο που ο Αϊνστάιν δεν ήταν πρωθυπουργός σε μια χώρα που χρωστάει τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Και επιπλέον είπε και κάτι άλλο: «Να κάνεις τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται, αλλά όχι απλούστερα».
ΤΑΝΕΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου