Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Διεθνής Τύπος για τα νέα μέτρα


Ο Διεθνής Τύπος για τα νέα μέτρα - σοκ

Tα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν χθες, προκειμένου η χώρα μας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των εταίρων της και να αποφύγει τη χρεωκοπία είναι στα βασικά θέματα του διεθνούς Τύπου.
Ένα από τα άρθρα που ξεχωρίζει είναι αυτό του BBC, το οποίο παρομοιάζει τα μέλη της κυβέρνησης με τους αρχαίους Σπαρτιάτες, με την επισήμανση ότι οι εχθροί δεν είναι τώρα οι Πέρσες, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα εάν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της.
«Τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να αισθάνονται σαν τους αρχαίους Σπαρτιάτες, μόνο που τώρα δεν είναι 300 αλλά πολύ λιγότεροι και σε αυτή τη μάχη δεν αντιμετωπίζουν τους Πέρσες, αλλά οι εχθροί τους είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ» γράφει το BBC.
Και προσθέτει: «Σε αυτόν τον πόλεμο δεν μάχονται με σπαθιά και δόρατα. Τα όπλα είναι τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των εσόδων, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση από το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ».
Το βρετανικό δίκτυο τονίζει ότι παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας, όμως δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Και αυτό γιατί, εν μέσω ύφεσης αυξάνονται οι άνεργοι άρα και τα ποσά που καταβάλλονται σε επιδόματα, ενώ παρατηρείται χαμηλή απόδοση των φορολογικών εισφορών.
«Εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους, περικοπές στις συντάξεις και φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων, είναι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα 8 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης» γράφει η Wall Street Journal.
«Νέος γύρος μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του άρθρου στους New York Times.
«Νέες περικοπές σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την 6η δόση» γράφει ο Independent.
«Αντιμέτωποι με νέες περικοπές οι Έλληνες για να αποφύγουν τη χρεωκοπία» αναφέρει το Sky News.
«Νέα μέτρα παίρνει η Αθήνα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» είναι ο τίτλος της Washington Post.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου