Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το επίπεδο ζωής θα «πέσει» στα επίπεδα του... 2004

Βενιζέλος: Η Ελλάδα αναμένει βελτίωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου

Την εθνική αντιπροσωπεία αλλά και τους πολίτες -όπως είπε- ενημέρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι «οι συζητήσεις με την τρόικα για την έκτη δόση ολοκληρώθηκαν και απομένουν μόνο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες».


Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι δυστυχώς το επίπεδο ζωής λόγω της ύφεσης που στο τέλος του 2012 θα φτάσει στο -15%, θα πέσει στα επίπεδα του 2004

.

Κατά τον κ. Βενιζέλο το έλλειμμα των 24 δισ. θα κλείσει στα 2,8 δισ. για να έχουμε του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα3,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο αναμένεται να υπάρξει νέο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων «PSI plus», ενώ, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, «η Ελλάδα αναμένει βελτίωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες και η σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας έγινε σε θετικό κλίμα.

Αντικείμενο των σημερινών διαβουλεύσεων, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, ήταν τα μέτρα της περιόδου 2013 - 2014 αλλά κατά εναλλακτικά σενάρια, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου