Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διώκονται 6 παίκτες στοιχήματος στη Θεσσαλονίκη

Κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος έξι παικτών στοιχήματος, οι οποίοι φέρονται να διατηρούσαν σχέσεις με τα μέλη του κυκλώματος των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων και κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ


Αλλοι δέκα παίκτες της ίδιας υπόθεσης παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για απλή απάτη. Oι διώξεις ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία πόνταραν σημαντικά χρηματικά ποσά σε χαρακτηρισμένα ως «ύποπτα» ποδοσφαιρικά παιχνίδια, είχαν πληροφόρηση για την έκβαση των αγώνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αγγελιοφόρου, οι 16 συγκεκριμένοι παίκτες, όπως προκύπτει και από τις σχετικές λίστες του ΟΠΑΠ, φέρονται να κέρδισαν συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ανάμεσα στους αγώνες που «πονταρίστηκαν» δυνατά από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, ήταν και το ματς Κυπέλλου μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και της Καβάλας, που έγινε τον Οκτώβριο του 2009. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μπει στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών από τον Ιούνιο του 2010, καθώς ο ΟΠΑΠ είχε καταβάλει κέρδη σε παίκτες συνολικά στο ποσό των 382.000 ευρώ. Μάλιστα είχε διαπιστωθεί από την έρευνα ότι τα μεγαλύτερα ποσά παίχτηκαν σε 16 πρακτορεία, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης στη Βέροια και στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Οι 16 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι ήδη κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δεν φαίνεται να έχουν σχέση με αθλητικά σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου