Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη πτώση κάνουν οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η μείωση των τιμών θα συνεχιστεί μέχρι και το 2013

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων Δανός-all alliance member of BNP Paribas Real Estate, που δημοσιεύει η "Ημερησία του Σαββάτου", αποδεικνύεται πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στον κλάδο των ακινήτων και το γεγονός ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η εταιρεία εκτιμά πως η πτωτική τάση στην ελληνική
αγορά ακινήτων θα συνεχιστεί μέχρι το 2013.
Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, όπως διαβάζουμε στην "Ημερησία", το πρώτο εξάμηνο του 2011, τα πιο ακριβά σπίτια συναντά κανείς στη Λ. Νίκης, με τις τιμές σε καινούρια ή παλιά να φτάνουν ακόμη και πάνω από 15.000 ευρώ/τ.μ. Τα πιο φθηνά ακίνητα τα βρίσκει κανείς στη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κορδελιό, στον Εύοσμο, στη Σταυρούπολη και στους Αμπελόκηπους με τιμές κάτω από τις 2.000 ευρώ/τ.μ.
Οσον αφορά τις τιμές των καταστημάτων, στην οδό Τσιμισκή τα ενοίκια κυμαίνονται από 70 έως 130 ευρώ/τ.μ. και ακολουθεί η οδός Μητροπόλεως με 40 έως 70 ευρώ/τ.μ.
Στη Θεσσαλονίκη τα πιο ακριβά γραφεία βρίσκονται στην οδό Τσιμισκή με 7-13 ευρώ/τ.μ. και ακολουθούν η Μητροπόλεως και η Δυτική είσοδος με τιμές λίγο πάνω από τα 10 ευρώ/τ.μ.
Τέλος, αναφορικά με τις αποθήκες στη Θεσσαλονίκη, τα μισθώματα κυμαίνονται από 2,5 έως 4,5 ευρώ/τ.μ., ενώ οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 700 έως 1.000 ευρώ/τ.μ.

 thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου