Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πώς αντιδρά η αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στην οικονομία


Έντονη είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

ΚΚΕ: Διευθέτηση ζημιών το κούρεμα

« Το κούρεμα του χρέους που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της στην ΕΕ δεν γίνεται για την ανακούφιση του λαού, πρόκειται για διευθέτηση των ζημιών που προσωρινά θα υποστούν ορισμένες τράπεζες και άλλα μονοπώλια», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Για το λαό όπως και αν το καταλήξουν θα σημάνει νέα επίθεση στη ζωή του, με νέα μνημόνια», σημειώνει. 


Το κομμουνιστικό κόμμα καλεί τους πολίτες να σχηματίσουν "μεγάλη εργατική λαϊκή συμμαχία κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και την ΕΕ". Απορρίπτει τη λύση σχηματισμού πολυκομματικού κυβερνητικού σχήματος, αλλά και την πρόταση του Συνασπισμού για σχηματισμό κοινού αριστερού μετώπου, υποστηρίζοντας ότι "οι κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας, συνεργασίας, αντιμνημονιακές και άλλες είναι για να τον υποτάξουν και να τον δέσουν

ΛΑ.Ο.Σ.: Το ουσιαστικό είναι να δούμε ποια αποτελέσματα θα έχουμε

"Αυτή την στιγμή δεν έχει σημασία ούτε η ευχολογία, ούτε η κακολογία. Το ουσιαστικό και σοβαρό είναι να δούμε ποια αποτελέσματα θα έχουμε από τις Βρυξέλλες", τονίζει σε σχόλιο του για το θέμα ο ΛΑ.Ο.Σ.

ΣΥΝ: Απούσα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι για ακόμη μια φορά απούσα από το διάλογο για το μέλλον της χώρας, υποστηρίζει ο Συνασπισμός, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Εκτιμά ότι η κυβέρνηση σέρνει την Ελλάδα σε αποφάσεις που δεν δίνουν απάντηση στη βιωσιμότητα του χρέους και τη δένει σε νέα μνημόνια και δυσβάστακτα μέτρα λιτότητηας. Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί μεγάλου κουρέματος του χρέους, ο ΣΥΝ αναφέρει ότι αυτό το σχέδιο "δείχνει την εμμονή των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων στη διάσωση των ισχυρών τραπεζικών ομίλων και στα κέρδη του κεφαλαίου".

Επιμένει ότι μία συνολική λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, καθώς και την αναδιανομή του πλούτου. "Το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η επιλογή του παγώματος της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και αυτό θα έπρεπε να αποφασίζεται αυτήν την ώρα στην ΕΕ", καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Δημοκρατική Αριστερά: «Όχι» σε κούρεμα 50-60%

Έλλειψη οράματος καταλογίζει η Δημοκρατική Αριστερά στην ευρωπαϊκή ηγεσία, εκτιμώντας ότι οδηγεί με τις πολιτικές επιλογές της την ευρωζώνη στα άκρα. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην υποκύψει στις γερμανικές πιέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους της τάξης του 50-60%.
"Όσο και αν ακούγεται ελκυστική η ιδέα της περικοπής μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι κίνδυνοι αν η περικοπή αυτή δεν συνοδεύεται από ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις καταθέσεις και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.", επισημαίνει το κόμμα.

Οικολόγοι Πράσινοι: Λύση δεν είναι να στύψουμε κι άλλο τις αδύναμες οικονομίες

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η εκπρόσωπος Tύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, σημείωσε:

«Λύση δεν είναι να στύψουμε κι άλλο τις πιο αδύναμες οικονομίες, αλλά να επενδύσουμε στην διέξοδο από την κρίση. Καμιά χώρα δεν μπορεί να το πετύχει μόνη της, όμως Ευρώπη δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις και η κομισιόν. Μαζί με όλους τους Πράσινους αγωνιζόμαστε λοιπόν για περισσότερη Ευρώπη, αλλά με δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση, για να βάλουμε τις βάσεις μιας βιώσιμης ευημερίας για όλους, που δεν θα περιορίζει τον ορίζοντά της στην επόμενη δόση».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου