Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Άγρια κόντρα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Άγρια κόντρα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Έντονη κόντρα σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια έξω από την πλατεία Συντάγματος.
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για συγκρούσεις «ροπαλοφόρων και κρανοφόρων που αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

«Ο Συνασπισμός είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων… Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Παπαδημούλης.
Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλη ήταν άμεση και αιχμηρή: «Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν "συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων" επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων».
Ο κ. Παπαδημούλης αναζωπύρωσε την κόντρα κάνοντας λόγο για ψέμα που έχει «κοντά ποδάρια»: «Λυπάμαι για την κατάφωρη διαστρέβλωση όσων είπα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΚΕ. Την ώρα που οι καιροί απαιτούν μια ισχυρή-συσπειρωμένη αριστερά πρωτοπόρα στους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες του λαού μας, την ώρα που οι πολίτες ζητούν μια αριστερά αποτελεσματική, μαχητική και ενωμένη απέναντι στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα αλλά και την προβοκατόρική δράση των κουκουλοφόρων, ορισμένοι "περί άλλων τυρβάζουν", καταφεύγοντας ακόμα και στη συκοφαντία. Κρίμα. Να ξέρουν όμως ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι χθες «κατέπεσε ένας μύθος, ο μύθος των περιφρουρημένων διαδηλώσεων» αφήνοντας σαφέστατες αιχμές προς τη μεριά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου