Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης! Και ο πρωθυπουργός στο Άγιον Όρος!

Στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει το πρωί της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έρθει στην πόλη
για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Αγιορείτικης Εστίας με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οδοιπορία στον Άθω 1992-2011». Η έκθεση οργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών πατριαρχίας του κ. Βαρθολομαίου. Την ίδια ημέρα ενδέχεται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου η Ιερά Κοινότητα του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στις Καρυές. Θα προεξάρχει παναγιορειτικής Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στον ναό του Πρωτάτου στις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις ιερές μονές Μεγίστης Λαύρας, Παντοκράτορος, Δοχειαρίου και Σταυρονικήτα, καθώς και το κονάκι της κανονικής αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις Καρυές. Μάλιστα, την Κυριακή αναμένεται να βρεθεί στο Άγιος Όρος και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραστεί στην Λειτουργία που θα τελέσει ο κ. Βαρθολομαίος.
Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας θα επισκεφθεί την ιερά μητρόπολη Λαγκαδά και θα παραστεί στη μεταφορά και την τοποθέτηση στον ιερό ναό Αγίας Κυράννης των αποτμημάτων της αγίας νεομάρτυρος. Επίσης θα παραστεί στα εγκαίνια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου