Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τριανδρία Θεσσαλονίκης: Γιάφκα τρομοκρατών βρέθηκε ύστερα από την έκρηξη σε διαμέρισμα

Τριανδρία Θεσσαλονίκης: Γιάφκα τρομοκρατών βρέθηκε ύστερα από την έκρηξη σε διαμέρισμα
Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το
 βράδυ της Τρίτης και η προανάκριση ανατέθηκε πλέον στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα της αστυνομίας, μέσα σε κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος βρέθηκαν ένα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου, ένα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα πολυβόλο ΑΚ, δύο νάρκες κατά προσωπικού, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου, δύο κασελάκια με
περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, πέντε κιλά άγνωστης ύλης και τέσσερις επιθετικές και εννέα αμυντικές χειροβομβίδες χωρίς πυροκροτητές.
Επιπλέον, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντός του διαμερίσματος εξερράγη χειροβομβίδα και πως ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα που τραυματίστηκε θανάσιμα. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 32χρονο κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας.
Συνδέεται η υπόθεση με την σύλληψη της 42χρονης Γιουνσάλ Γκιουλαφερίτ στις 08/07 στην Θεσσαλονίκη;

Μια 42χρονη γυναίκα, τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής, ηγετικό στέλεχος της ακροαριστερής τούρκικης τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (Eθνικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Mέτωπο), «παρακλάδι» της οργάνωσης DEV-YOL, συνελήφθη από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Στις 2 Απριλίου 2004, στην Ξάνθη είχε συλληφθεί ένα ακόμη μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης μαζί με τρεις ακόμη κούρδους. Σε βάρος του 30χρονου Σινάν Mποζκούρτ, εκκρεμούσε ένταλμα των γερμανικών διωκτικών αρχών, με το οποίο κατηγορείτο ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης και επίσης για συμμετοχή σε σχεδιασμό ανθρωποκτονίας στη Γερμανία.

H οργάνωση DHKP-C θεωρείται παρακλάδι της οργάνωσης DEV-YOL και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των τουρκικών αρχών μετά την κουρδική οργάνωση PKK. Yπολογίζεται ότι ο αριθμός των μελών της στην Tουρκία αγγίζει τα 10.000 άτομα και κατά το παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστικές ενέργειες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η δράση της δείχνει να έχει ατονίσει. Eπιπλέον, μέλη της οργάνωσης είναι ανάμεσα στους απεργούς πείνας των τουρκικών φυλακών. Την ίδια χρονική περίοδο είχαν συλληφθεί σε Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία, άλλα 41 μέλη της DHKP-C.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου