Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κύπρος: Η οικονομική κρίση "χτυπά" τη Λεμεσό



Δεκάδες βιομηχανικές μονάδες στη Λεμεσό αναμένεται να βάλουν "λουκέτο" τους επόμενους μήνες, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.
Ήδη έχει κλείσει, βρίσκεται στα πρόθυρα κλεισίματος, ή διατίθεται προς ενοικίαση το 1/3 των καταστημάτων της πόλης.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΛ) Λεμεσού Φιλόκυπρος Ανδρέου, κάνει λόγο για αποκαρδιωτική και το πιθανότερο μη αναστρέψιμη κατάσταση, εντοπίζοντας τις αιτίες του προβλήματος στην γενικότερη οικονομική κρίση, αλλά και στην μεγάλη αύξηση της τιμής του ρεύματος, καθώς και στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.


Όλα τα στοιχεία που παρατίθενται, εξηγεί ο κ. Ανδρέου, προέρχονται από επαφές με τους επηρεαζόμενους παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου και σε έρευνες του ΕΒΕΛ.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λεμεσού, υποστηρίζει πως πρόκειται για "καίριο και ολοκληρωτικό χτύπημα" στην βιομηχανική δραστηριότητα, αφού επηρεάζεται όλο το φάσμα των βιομηχανικών επιχειρήσεων, εκτός από μερικές εύρωστες μονάδες.
Το ΕΒΕΛ καλεί τους κυβερνητικούς αρμοδίους σε διάλογο με τους επηρεαζόμενους φορείς προς αναζήτηση πιθανών τρόπων στήριξης και βοήθειας των επιχειρήσεων, αφού -όπως υπολογίζεται- το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος, με τις δεκάδες μονάδες που θα κλείσουν και τους εκατοντάδες ανέργους που θα προστεθούν στην υφιστάμενη λίστα, θα είναι μεγαλύτερο για την κυβέρνηση.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου