Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Το 6σέλιδο σημείωμα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών , που διέρρευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph και δεν διαψεύσθηκε , αντίθετα επιβεβαιώθηκε, από το Βερολίνο και τον Βεστερβέλε, αναδεικνύει τον εφιάλτη της Ευρώπης που έρχεται ή τουλάχιστον σχεδιάζεται από τη Γερμανία.
Οικονομική κυριαρχία και κατοχή
Στη δέσμη αυτή ιδεών , προκρίνεται μια πολιτική Ένωση, όπου την πλειοψηφία των χωρών που την αποτελούν και των πλέον ισχυρών όπως η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία θα την ελέγχει ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Η μετεξέλιξη του προσωρινού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(EFSF) σε Μόνιμο Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καταλήγει σε Ευρωπαικό Νομισματικό Ταμείο.
-Για τις υπερχρεωμένες χώρες, την πλειοψηφία δηλαδή των μελών της ευρωζώνης προβλέπεται η απώλεια ουσιαστικά της εθνικής και οικονομική κυριαρχίας τους. Αναφέρεται συγκεκριμένα η απώλεια κυριαρχίας, η άσκηση πλήρους δημοσιονομικού ελέγχου και η απώλεια κατάρτισης του προϋπολογισμού από τις κυβερνήσεις του εθνικού κράτους.
-Προβλέπονται αυτόματες κυρώσεις σε χώρες-μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων.
-Ειδικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για όσες χώρες συστηματικά παραβιάζουν τους κανονισμούς. Η περίπτωση της Ελλάδος δηλαδή, που θα χάσει αυτόματα την εθνική και οικονομική κυριαρχία της , θα γίνουν εκτελεστές οι εμπράγματες εγγυήσεις και μέσω του Δικαστηρίου πέραν από τα χρέη που συσσωρεύονται μέσω Μνημονίων , θα φορτώνεται και πρόστιμα, άρα επιπλέον χρέη.
Το ευρωπαϊκό ΔΝΤ
Ο Γερμανικός αυτός εφιάλτης της Πολιτικής ένωσης της Ευρώπης , με τα σημερινά δεδομένα και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για το 2012, σημαίνει πολύ συγκεκριμένες εξελίξεις.
Με το που εφαρμόζεται σημαίνει ότι όλες οι χώρες , μεγάλες και μικρές σε έκταση και όγκο οικονομιών , του Νότου χάνουν αυτόματα την εθνική τους κυριαρχία και την δυνατότητα ελέγχου των οικονομιών τους.
Έχοντας αποκοπεί από τις αγορές και τη δυνατότητα δανεισμού από αυτές, μπαίνουν υπό μνημονιακό έλεγχο και «στέρεα δημοσιονομικά μέτρα» τους επιβάλλονται, όπως αναφέρει συγκεκριμένα το σημείωμα. Αυτό σημαίνει καταστροφή της πραγματικής τους οικονομίας και απεθνικοποίηση, των μέσων παραγωγής και ανάπτυξης από το ευρωπαϊκό ΔΝΤ της κυρίαρχης Γερμανίας.
Σε αντίθεση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου μία χώρα μπαίνει ή βγαίνει ανάλογα με τις επιλογές της, στο Ευρωπαϊκό Ν.Τ, η χώρα θα χάνει την αυτοτέλεια της και θα βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Βερολίνου , το οποίο μέσω του μηχανισμού και του νομίσματος θα επιβάλει την συμπληρωματικότητα της οικονομίας της χώρας , σε σχέση με την κυρίαρχη γερμανική. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαμαρτυρίες των Ιταλών βιομηχάνων , σύμφωνα με τις οποίες μέσω των οδηγιών και των κανονισμών της παρούσας πιο χαλαρής ένωσης, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της Ιταλίας από την Γερμανία.
Ένα Έθνος, ένα Κράτος, μία Ευρώπη
Για να γίνουν απολύτως κατανοητοί οι κανόνες που θέλει να θέσει στην Πολιτική Ένωση της Ευρώπης το Βερολίνο , αξίζει να μείνουμε στην απάντηση που δόθηκε σε πρόταση της Ολλανδίας, για την ύπαρξη Επιτρόπου στην Ε.Ε , που να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα στους εθνικούς προϋπολογισμούς , το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών , διασαφήνισε: «οι συνταγματικές πρόνοιες της οικονομίας σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό που έχει η Μπούντεσταγκ ( η Γερμανική Εθνοσυνέλευση) θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση».
Προσοχή στην αλαζονεία και την επιθετικότητα του εν δυνάμει κατακτητή της Ευρώπης.Όλοι οι άλλοι να διαλύσουν τα έθνη, τα κράτη και να υποδουλώσουν στους Γερμανούς την οικονομία , τους λαούς και την προοπτική τους . Οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν προτίθενται να παραχωρήσουν στον εφιάλτη αυτόν της τάχα Πολιτικής Ένωσης, ούτε κάτι από το συνταγματικό τους πλαίσιο και εθνική κυριαρχία.
Η Πολιτική Ένωση που περιγράφεται στο 6σέλιδο σημείωμα του Γερμανικού ΥΠΕΞ, δεν απέχει χιλιοστό από το δόγμα του 3ου Ράιχ. Ένα Έθνος, ένα Κράτος, ένας Ηγέτης.
Το Βερολίνο δεν διαπραγματεύεται στην παρούσα φάση με κανέναν. Επιζητά ολόκληρη την Ευρώπη , ως «ζωτικό χώρο» με την νομισματική, οικονομική, πολιτική και στρατηγική έννοια . Υπολογίζει ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία θα αποδεχθούν τη νέα αυτή τάξη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την διεθνή ύφεση και την παγκόσμια αναστάτωση.
Ερώτημα παραμένει το πώς υπό τις παρούσες συνθήκες, πολλοί υποστηρίζουν ότι η Γερμανία θα αποδεχθεί την αλλαγή της δομής και λειτουργίας της ΕΚΤ και μάλιστα να «κοπεί» νέο ευρώ, πληθωρίζοντας το νόμισμα και αντιμετωπίζοντας με αυτό τον τρόπο τα χρέη και την ανάγκη δανεισμού των κρατών-μελών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου