Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Φοβούνται διαρροές, ζητούν κάλπες


Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία του PSI που να δικαιολογεί αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών σημείωσε ο Γ. Μιχελάκης. Στη φωτογραφία με τον Αντ. Σαμαρά
Την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί για τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά. Στόχος, η εκμετάλλευση εσωκομματικών αναταράξεων στο ΠΑΣΟΚ
Αυξάνει βαθμιαία την πίεση για τη διενέργεια εκλογών τη 19η Φεβρουαρίου η ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι τυχόν παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου θα την απομακρύνει από τους εκλογικούς στόχους που έχει θέσει. Μετά τις διαρροές που υπήρξαν από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, χθες η πίεση αυτή πήρε και επίσημο χαρακτήρα, καθώς τα περισσότερα μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος επανέφεραν με δηλώσεις το θέμα της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης μέσα στο χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΝΔ που σήμερα σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος για παράταση της θητείας της κυβέρνησης θέλουν να εκμεταλλευτούν και τυχόν συγκρούσεις που θα υπάρξουν στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επικαλεστούν δυσλειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και να χρεώσουν στον κ. Παπανδρέου και στις κινήσεις που εκείνος θα κάνει εντός του κόμματός του την όποια καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων.
Χθες, πάντως, μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι τρία μέλη του επιτελείου των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά επέμειναν στην ανάγκη οι εκλογές να γίνουν στις 19 Φλεβάρη.
Ο Γ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι "δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών". "Εμείς μένουμε στο ότι θεωρούμε τη 19η Φεβρουαρίου ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών" συμπλήρωσε.
Ο κ. Χαρακόπουλος έθεσε για πρώτη φορά θέμα ασυνεννοησίας στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου εξαιτίας των συζητήσεων στο ΠΑΣΟΚ.
"Τα φαινόμενα ασυνεννοησίας" τόνισε, "που παρατηρούνται ήδη, δυστυχώς, μεταξύ υπουργών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ -αναφέρομαι στις δηλώσεις Πάγκαλου κατά του υπουργού Οικονομικών και του προκατόχου του ή του κ. Παπουτσή ή μεταξύ του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ- δείχνουν ότι δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση μακράς πνοής και πρέπει σε κάποια στιγμή να μιλήσει επιτέλους και ο λαός".
Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος διαχώρισε την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπαδήμος από τις επιλογές της ΝΔ. "Αν ο κ. Παπαδήμος θεωρεί ότι μπορεί να επιτύχει περισσότερα με αυτή την κυβέρνηση" -επισήμανε- "είναι γνώμη του. Εμείς ξέρουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι για να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, να καταβληθεί η 6η δόση, να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να πάμε σε εκλογές".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου