Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παράταση στο θρίλερ - Νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο το πρωί


Παράταση στο θρίλερ - Νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο το πρωί
Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί, μετά την αναβολή της αποψινής, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Μετά την ανακοίνωση αυτή αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Πληροφορίες που έφεραν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, διαψεύστηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της σύσκεψης, αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο, εκφράζοντας τη λύπη του που οι δύο αρχηγοί "παίζουν παιχνίδια τακτικής και εμπλέκουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παιχνίδι αυτό".
Ο Κάρολος Παπούλιας, στην αρχή της συνάντησής του με το κ.Παπανδρέου, εξέφρασε ανακούφιση για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι ο λαός περιμένει από την κυβέρνηση αυτή να αποδώσει.
Από την πλευρά του ο κ.Παπανδρέου είπε ότι "ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας" και έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, δεν έκανε δηλώσεις.
Ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες, ανακοινώνοντας ότι βρέθηκε λύση για το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το οποίο, είπε ότι είναι "μια θεσμική επιλογή" και "ένα πρόσωπο που μας ενώνει".
Παράλληλα μίλησε για τη σημασία της ενότητας όλων των δυνάμεων απέναντι στις δοκιμασίες που περνά η χώρα, ενώ έκανε απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν το έργο αυτό, με πρώτους τους πολίτες.
Από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις συζητήσεις και τα δημοσιεύματα για την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ότι στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ.Παπαδήμου, αλλά ακόμη και αν γινόταν, το κόμμα δεν θα έλεγε όχι.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου