Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συσπείρωση ΠΑΣΟΚ κατά των «επίδοξων δελφίνων» μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη



ΣTA όρια της διάσπασης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ μετά και την ευθεία επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη εναντίον του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, αλλά και την απουσία ενός πόλου που θα μπορούσε να ενοποιήσει το κόμμα. Παράλληλα 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο Χάρης Καστανίδης, με μια πολυσέλιδη επιστολή-παρέμβαση μιλούν για την ανασύσταση της Αριστεράς και αφήνουν αιχμές για τους επίδοξους δελφίνους.
«Κατά των καλλιστείων και προσωπικών στρατηγικών» τάχθηκε κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης K. Σκανδαλίδης. Ο αναπληρωτής υπουργός Aμυνας Γ. Ραγκούσης επέκρινε συναδέλφους του που δεν προχώρησαν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης στην ιστοσελίδα του στοχοποιεί υπουργούς που ενδύονται τον μανδύα των μεταρρυθμίσεων. Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, σε χθεσινό άρθρο του υποστηρίζει ότι «το οργανωτικό σχήμα συγκροτείται όχι στη βάση μηχανισμών και επετηρίδων κατατάξεων, αλλά με κριτήριο υπεράσπισης των αρχών και της αυτοτέλειάς του και μπορεί να συνομιλεί με συγγενείς δυνάμεις επιδιώκοντας κυβερνητική συνεργασία».

«Αλαζονεία και αχαριστία»

Ο M. Χρυσοχοΐδης προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έδειξε την πόρτα της εξόδου στον κ. Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα μόνο σε αποικία». Παράλληλα επέκρινε με σφοδρότητα τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ευθύνονται για τα δεινά της χώρας. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης στο Yπουργικό Συμβούλιο είχε ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι «δεν βρίσκω λόγο να είμαι κατά…». Ωστόσο προχθές αναδιπλώθηκε λέγοντας ότι και ο ίδιος άγγιξε τα όρια του λάθους με τη θέση του.
Σκληρή ήταν η απάντηση του γραμματέα του κόμματος Μιχ. Καρχιμάκη –έπειτα από συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες–, προς τον υπουργό Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «στην πολιτική θα πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία, αλλά και την αχαριστία. Ο ιστορικός τους μέλλοντος θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά». Ο κ. Καρχιμάκης υποστήριξε ακόμη ότι «τα συμφέροντα λύσσαξαν να μην είναι ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός, θέλουν να τον αποτελειώσουν και να τον εξαφανίσουν».




express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου