Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Θόδωρος Παραστατίδης: «Θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις εκφράσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης»


Θόδωρος Παραστατίδης: «Θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις εκφράσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης»
Την Δευτέρα 5/12/2011 ο βουλευτής του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό 
Για την επιστολή 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ:
Κατά κάποιο τρόπο, εν ολίγοις έχει και το χαρακτηρισμό ενός μανιφέστου. Είναι ο προβληματισμός και η ταύτιση απόψεων κάποιων βουλευτών, οι οποίοι μέσα από ένα διάλογο συμφωνήσαμε να καθίσουμε να επεξεργαστούμε ένα κείμενο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τους πολίτες που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με την έννοια ότι διακατέχονται από μία αγωνία ως προς το μέλλον του.

Δεν υπήρχε εμπνευστής. Έγινε η κουβέντα αυτή και μάλιστα στο καφενείο της Βουλής και από εκεί και πέρα άρχισε μια (προσπάθεια). Δεν είμαστε μόνον αυτοί οι 12. Είμαστε πάρα πολλοί, αλλά αντιλαμβάνεστε και για λόγους αντικειμενικούς ότι δεν μπορεί αυτό να εκφραστεί μέσα από μερικές υπογραφές.
Για τους ισχυρισμούς τους ότι ο κ. Παπανδρέου ανετράπη εκ των έσω:
Δεν λέμε ότι ανετράπη από τους βουλευτές του. Λέμε ότι οι συνθήκες πίεσης ήταν τέτοιες που αυτό το κλίμα οδήγησε κάποιους βουλευτές να εκφραστούν μ’ αυτόν τον τρόπο και δεν είναι ψέμα αυτό. Είναι μια αλήθεια, αν δούμε τις εκφράσεις εκείνης της περιόδου όταν γινόταν η διαπραγμάτευση των τριών αρχηγών. Δεν είναι κρυφό αυτό. Υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που δεν θέλουν να ακούνε μέσα στο κόμμα. Δεν σημαίνει ότι αυτό το κείμενο υπερασπίζεται τον κ. Παπανδρέου. Ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχει την υποχρέωση αυτός να δρομολογήσει τις διαδικασίες.
Για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη:
Εμένα με ενδιαφέρει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Επέλεξε να εκφραστεί μ’ αυτόν τον τρόπο, που εμένα με λυπεί αυτό το γεγονός και θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις εκφράσεις. Μπορεί εν πάση περιπτώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει, αλλά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μάς νοιάζει να κάνουμε μια δουλειά, να πάμε στο κόμμα, να δούμε την ιδεολογική του ταυτότητα, προς τα πού θα πάει το ΠΑΣΟΚ, το ιδεολογικό του πλαίσιο.
Για τον κ. Παπανδρέου:
Αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Παπανδρέου. Οφείλει κάποια στιγμή να δρομολογήσει συντεταγμένα τις διαδικασίες και να γίνουν συζητήσεις πώς θα πάμε από εδώ και πέρα.
Για το χρόνο κατά τον οποίο πρέπει ο κ. Παπανδρέου να δρομολογήσει τις διαδικασίες:
Εξαρτάται τι εννοούμε πριν ή μετά τις εκλογές. Εάν το μετά είναι το Σεπτέμβρη, είναι μια άλλη διαδικασία. Εάν είναι Φεβρουάριο ή Μάρτιο, πάλι θα πρέπει κανείς να δει τι θα γίνει. Επομένως, σ’ αυτή τη φάση, το να μπει κανείς έχοντας την αγωνία τι θα γίνει με τη χώρα σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν ξέρω τι αξία έχει.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου