Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία


Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία

Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία, αφού δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή εκλογών πολύ πριν από το Πάσχα, ενώ κάποιοι μιλούν και για στήσιμο της κάλπης πριν από τις 19 Φεβρουαρίου.

Μπορεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαρρέουν ως πιθανή ημερομηνία εκλογών τα τέλη Απριλίου, στη Συγγρού όμως τοποθετούν τον χρόνο πολύ νωρίτερα και δηλώνουν έτοιμοι.



Το επιτελείο της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι στην τελευταία συνάντηση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά (φωτ.) με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και, ως εκ τούτου, ισχύει η προηγούμενη συμφωνία, δηλαδή της 19ης Φεβρουαρίου. Βασική προϋπόθεση για να στηθούν κάλπες, σύμφωνα με τα «γαλάζια» στελέχη, είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου να έχει ολοκληρώσει το έργο της, δηλαδή να έχει τελειώσει το PSI και να έχει υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Εκείνο όμως που ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι όσο καθυστερεί το PSI τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι να υπάρξουν επιπλοκές, λόγω της αρνητικής ευρωπαϊκής και διεθνούς συγκυρίας. Η ανησυχία στο «γαλάζιο» επιτελείο έγινε εντονότερη μετά και την προχθεσινή έκθεση του IIF, όπου το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο περιγράφει μια εικόνα βαθιάς ύφεσης για τις οικονομίες της ευρωζώνης και για το νέο έτος. Ετσι, η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν έχουν κάθε λόγο να συντομεύσουν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. αν όλα πάνε καλά το PSI θα ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχει υπογραφεί πριν από τα μέσα Μαρτίου οπότε και η χώρα πρέπει να εκπληρώσει προηγούμενα δάνεια. 

Τη νέα δανειακή σύμβαση θα την υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου και κατ’ επέκταση και τα απαιτούμενα μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα «δεν υπάρχει λόγος να αναβληθούν οι εκλογές για μετά το Πάσχα» υποστηρίζουν στη Ν.Δ. «Κάθε προσπάθεια παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι σχέδιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσει χρόνο για να διευθετήσει τα εσωτερικά του ζητήματα» τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου