Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Οι πιο περίεργες ερωτήσεις σε συνεντεύξεις για δουλειά



"Αν οι Γερμανοί ήταν ο πιο ψηλός λαός στον κόσμο, πώς θα το αποδείκνυες;"... "Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το facebook στο Σαν Φρανσίσκο στις 2.30 το βράδυ την Παρασκευή;"... Αν αυτές οι ερωτήσεις σας φαίνονται περίεργες, φανταστείτε να σας τις έκαναν σε συνέντευξη για δουλειά.

Οι ερωτήσεις αυτές είναι πραγματικές και πραγματικά τέθηκαν σε υποψήφιους υπαλλήλους εταιρειών - κολοσσών, όπως ηApple και η Hewlett Packard.


Μεγάλες εταιρείες συγκέντρωσαν τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις , που στη συνέχεια δημοσίευσε το BBC.

Την ερώτηση για το ύψος των Γερμανών την έκανε η ΗΡ, με στόχο να δει πόσοι από τους υποψήφιους μπορούσαν να σκεφτούν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Την ερώτηση για το facebook στο Σαν Φρανσίσκο, έκανε υπεύθυνος προσωπικού στην Google, ενώ στην Consolidated Electrical, ρώτησαν "πώς νιώθεις γι' αυτούς τους καραγκιόζηδες στο Κογκρέσο;".

"Αν ήσουν πρόγραμμα Microsoft Office, ποιο θα ήθελες να είσαι;", ρωτήθηκαν οι υποψήφιοι στηνSummit Racing Equipment, αλλά αυτός που κατέχει τον τίτλο του πιο "ζόρικου" απέναντι στο προσωπικό, δεν είναι άλλος από τον τελειομανή ιδρυτή της Apple, Steve Jobs.

"Είσαι παρθένος;", ρωτούσε, όχι για άλλον λόγο, αλλά για να κρίνει από την αντίδραση του ερωτώμενου, τι χαρακτήρας είναι.

Μερικές ακόμη περίεργες ερωτήσεις είναι "Σας παρακαλώ, πείτε μου πώς γράφεται η λέξη 'diverticulitis'" (EMSI Engineering), "Πώς θα αντιμετωπίζατε τον παγκόσμιο λιμό;" (Amazon), "Ο Mahatma Gandhi θα είχε πιστεύετε καλό μηχανολόγο μηχανικό;" (Deloitte), και "Έχετε ένα μπουκέτο λουλούδια. Όλα εκτός από δύο είναι τριαντάφυλλα, όλα εκτός από δύο που είναι μαργαρίτες, όλα εκτός από δύο είναι τουλίπες. Πόσα λουλούδια έχετε;" (Epic Systems).



nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου