«Χώρα του κρασιού» είναι και σήμερα η Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις του Food Festival ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο, με την κορυφαία οινική εκδήλωση
«Χάρτης των Γεύσεων». Η σημαντική συνάντηση του κρασιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus, ετοιμάζεται υποδέχεται απο χτες εκθέτες και επισκέπτες στην 9η διοργάνωσή του.
Από τις 12.00 έως τις 21.00, στο σημαντικό οινικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, δίνει το «παρών» όλος ο ελληνικός αμπελώνας και οι οινοπαραγωγοί του, καθώς επίσης αρκετοί Κύπριοι οινοποιοί αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων με εκπροσώπηση των κυριότερων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου. Περισσότεροι από 90 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, μετατρέποντας την Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης σε μια απόλυτη «χώρα του κρασιού»
Όπως κάθε χρόνο, ο Χάρτης των Γεύσεων πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ., οι οποίες μας ενημερώνουν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, από το αμπέλι και την οινοποίηση μέχρι τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και το εστιατόριο. (Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των παράλλλων εκδηλώσεων).
Επιπλέον, στο πλαίσιο του Christmas Wine Plus Bazaar οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών που προσφέρουν οι οινοποιοί-εκθέτες του Χάρτη των Γεύσεων 2011. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. (Συμβουλευτείτε τη λίστα των προς πώληση κρασιών)
Ο Χάρτης των Γεύσεων 2011 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011
12.00 – 14.00
Αποθήκη Δ, αμφιθέατρο Α
Ανοιχτή συζήτηση "Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού"
Ομιλητές: Διονύσης Κούκης, κριτικός γεύσης & κρασιών, υπεύθυνος επιτροπής βράβευσης «Χρυσοί Σκούφοι» - Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου, υπεύθυνος σήματος «Ελλ-οινικό Εστιατόριο» - Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος χώρων εστίασης, cafe, bar Νομού Θεσσαλονίκης - Pasquale Lembo, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - Ιωάννης Βογιατζής, πρόεδρος «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
Διοργάνωση: Οίνοι Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival
Ανοιχτή συζήτηση με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού ερεθίσματος για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους επαγγελματίες της εστίασης και του οίνου, όσο και τους καταναλωτές, φωτίζοντας περισσότερο τη θέση του κρασιού στα σήματα ποιότητας εστιατορίων.
Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
17.00 – 18.00
Αποθήκη Γ, ισόγειο
Cooking demonstration
Διοργάνωση: Hyatt Regency Thessaloniki
Ο Κώστας Αραμπατζής, chef του Hyatt Regency Thessaloniki, θα ετοιμάσει μπροστά μας, στο stand του ξενοδοχείου και θα μας προσφέρει νόστιμα σουδάκια με μαρινάτο σολομό και κρέμα λεμονιού!
18.00 – 19.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo
Αφρώδεις Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Ομιλητές: Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου - MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρόεδρος WSPC - Παύλος Αργυρόπουλος, οινολόγος - Γιώργος Βεράνης, διευθυντής ΕΑΣ Αμυνταίου - Νίκος Κατσάνης, εστιάτορας
Διοργάνωση: Blink Wines, Ε.Α.Σ. Αμυνταίου
Ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον των αφρωδών οίνων στην Ελλάδα.
19.00 – 20.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo
Προσδιορίζω την αγορά κρασιού στο σπίτι ή στο εστιατόριο, ανάλογα με τις ανάγκες μου
Ομιλητής: Γιώργος Λούκας, οινοχόος
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Σημεία πώλησης κρασιού με «καλύτερη» τιμή (οινοποιεία, οργανωμένες κάβες, λέσχες κρασιού, χονδρέμποροι, προσφορές κλπ).
Η αγορά από το σούπερ μάρκετ, τι να προσέξω στις ειδικές προσφορές.
Η σωστή αγορά κρασιού ανάλογα με την κάθε στιγμή της ζωής μου (ανάλογα με το είδος της εξόδου, το είδος της εκδήλωσης ή τους προσκεκλημένους και τον αριθμό των καλεσμένων).
Η σωστή αγορά του κρασιού με σκοπό την αρμονία με το φαγητό.
thestival
thestival
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου