Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δύο εκκλήσεις προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης, πρώτης ημέρας του συνεδρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης όλων των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να αντιληφθούν τον κίνδυνο της τέλειας καταστροφής στην οποία οδηγείται η χώρα, και πρότεινε να υπογράψουν ένα νέο ελληνικό σύμφωνο, ένα σύμφωνο τιμής, όπως ανέφερε.
Eνα σύμφωνο για την Ελλάδα, το οποίο θα τους δεσμεύει για μια συστημική, όπως και θεσμική αλλαγή.
Μόνες οι πολιτικές ενός κόμματος, πρόσθεσε, δεν μπορεί να φέρουν την αλλαγή. Μαζί με την πρόταση αυτή ο κ. Γραμματίδης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο ομιλητής στο δείπνο που παρέθεσε το Επιμελητήριο, έκανε δύο εκκλήσεις:
Πρώτον σας ζητούμε, είπε, να απορρίψετε κάθε πρόταση περί επιβολής νέων, φορολογικού τύπου επώδυνων μέτρων, σε πολίτες και σε επιχειρήσεις και περαιτέρω μειώσεων μισθών και συντάξεων, αφενός διότι τέτοια μέτρα δεν έχουν αποδώσει έως σήμερα στον προβλεπόμενο βαθμό, αλλά και αφετέρου διότι πλέον ο ελληνικός λαός δε μπορεί, αντικειμενικά, να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο. Eχει γίνει σαφές ότι δεν της πρέπει της Ελλάδας να μετατραπεί σε χώρα συσσιτίων, σε χώρα μεταναστών.
Δεύτερον, σας ζητούμε να απαιτήσετε αποφασιστικά την παράταση της θητείας της κυβέρνησής σας, για όσο χρόνο αυτή χρειάζεται για να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα εξόδου της χώρας από τα αδιέξοδα και τη θέση της σε πορεία ανάπτυξης.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου