Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μπουτάρης: "Παρακολουθούμε προσεκτικά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου"


Μπουτάρης: "Παρακολουθούμε προσεκτικά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου"
Σε δήλωση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προκατόχου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, όπως επίσης και σε βάρος άλλων τριών ατόμων (ανάμεσά τους  τέως Γενικός Γραμματέας και τέως Αντιδήμαρχος της πόλης) για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προέβη σήμερα ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Στη δήλωση ο κ. Μπουτάρης αναφέρει ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν προβληματισμό. «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και επομένως δεν επιτρέπει σχολιασμούς. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της και πιστεύουμε ότι την κάνει με απόλυτη υπευθυνότητα»τόνισε.

Πρόσθεσε όμως ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της υπόθεσης. Θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του για την αποκατάσταση κάθε ζημίας ή απώλειάς του εναντίον οποιουδήποτε αποδειχθεί πως έχει ευθύνη όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Παπαγεωργόπουλος: «θέλουν την πολιτική μου δολοφονία»
Σε νέα δήλωσή του πάντως σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε ότι επιχειρείται «η πολιτική του δολοφονία».   «Στόχος είναι η πολιτική δολοφονία του Παπαγεωργόπουλου, ο επηρεασμός της ελληνικής δικαιοσύνης και η μείωση της ποινής του βασικού ενόχου» ανέφερε.
Όσον αφορά το  ποσό ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που βρέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του δήλωσε  ότι «πρόκειται για τα εισοδήματα τα δικά μου και της γυναίκας μου, όλα νόμιμα από μισθούς και συντάξεις, τα τελευταία 12 χρόνια, τα οποία είναι φορολογημένα».
Δήλωση για το ζήτημα έκανε και ο επίσης κατηγορούμενος,  πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης. «Διαβεβαιώνω ότι όποιο ποσό κινήθηκε ποτέ σε τραπεζικό μου λογαριασμό προέρχεται αμιγώς από την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Περιμένω εναγωνίως να κληθώ από τον ορισθέντα ανακριτή, με την ελπίδα ότι θα μάθω κι εγώ, τελευταίος από όλους, ποιο ήταν τελικά το ποσό που θεωρείται δήθεν "ύποπτο" ή προερχόμενο από "εγκληματική δραστηριότητα"» δήλωσε  ο κ. Ζορπίδης.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου