Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδος: Γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα καλύπτουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία


Λοβέρδος: Γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα καλύπτουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία
 
  

Με γιατρούς συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα προς τους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι η έλλειψη προσωπικού αποτελεί

χρ
όνιο πρόβλημα του συστήματος, λόγω, όπως είπε, της πελατειακής κατανομής του προσωπικού.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε προς τους διοικητές ότι, ενόψει της προεκλογικής περιόδου θα δεχτούν κύμα διαμαρτυριών για έλλειψη προσωπικού.

«Υπάρχει πράγματι έλλειψη νοσηλευτών. Το 2011 είχαμε 4.500 συνταξιοδοτήσεις, αριθμός ο οποίος εξανεμίζει το πλεονέκτημα των 3.800 προσλήψεων νοσηλευτών που κάναμε πρόσφατα» επισήμανε ο υπουργός και κάλεσε τους διοικητές να λύσουν το πρόβλημα «εκ των έσω», αλλά και λέγοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να εργάζονται δύο μέρες την εβδομάδα - από μία που είναι σήμερα στο ΕΣΥ -, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα, έκανε εκ νέου λόγο για «καρτέλ» των προμηθευτών, ξεκαθαρίζοντας ότι με νόμο που θα έρθει στη Βουλή θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Όπου εμφανίζονται «καρτέλ», είπε, θα γίνονται προμήθειες από το εξωτερικό, ενώ έδωσε έμφαση και στην αύξηση της συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων.

Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ θετικό το γεγονός ότι το 25% των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στα νοσοκομεία αφορούν αντίγραφα, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Να πάμε στο 30% που είναι ο στόχος και γιατί όχι στο 50%, αφού οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες μάς δίνουν τη δυνατότητα, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στην προώθηση των γενόσημων φαρμάκων αναφέρθηκε ο κ. Λοβέρδος και κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών.

«Ο γιατρός συνταγογραφεί γενόσημα. Γιατροί που δεν συμβιβάζονται με αυτό θα τίθενται εκτός γιατρών ΕΟΠΥΥ και θα τους αφαιρείται και το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου