Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το Quidditch κατακτά την Οξφόρδη


Το Quidditch το γνωρίσαμε σαν ένα φανταστικό παιχνίδι, το οποίο έπαιζαν στο Hogwarts ο Χάρι Πότερ και οι υπόλοιποι «φοιτητές» του. Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όμως, μπορεί κανείς να δει παίκτες του Quidditch εν δράσει, αφού με πρωτοβουλία φοιτητών του πανεπιστημίου διεξάγονται τουρνουά του «αθλήματος» αυτού!
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το Quidditch μεταφέρεται στον πραγματικό κόσμο, καθώς ήδη τα τελευταία χρόνια παίζεται συχνά στα αμερικανικά πανεπιστήμια Γέιλ, Χάρβαρντ και Ταφτς, όμως είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται οργανωμένα στην Αγγλία, μετά από κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες φοιτητών. Μάλιστα, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός βρετανικού πρωταθλήματος Quidditch.
Φυσικά, οι κανονισμοί του παιχνιδιού είναι ελαφρώς διαφορετικοί από αυτούς που περιγράφονται στα βιβλία της J. K. Rowling, καθώς δεν είναι κι εύκολο να βρει κανείς μία φτερωτή χρυσή μπάλα, όμως πολλοί φοιτητές της Οξφόρδης το βλέπουν σαν ένα άθλημα με τα όλα του, και μάλιστα αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν στα τουρνουά χωρίς καν να έχουν διαβάσει τις ιστορίες του Χάρι Πότερ, απλά και μόνο επειδή τους αρέσει το παιχνίδι.
indexonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου