Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μ. Καρχιμάκης: Η απασχόληση και η ανάπτυξη τα κορυφαία ζητήματα


Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης της ανεργίας και στον τρόπο που η χώρα πρέπει να την αντιμετωπίσει, την ανάπτυξη.


«Το ζήτημα της απασχόλησης είναι ένα από τα κορυφαία προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την χώρα μας και την κοινωνία και όλοι μας εκφράζουμε την βαθιά μας αγωνία για την δύσκολη και ρευστή περίοδο που διανύουμε, βιώνοντας μια κρίση που αφορά και στην οικονομία και κατ’ επέκταση στις εργασιακές σχέσεις», είπε μεταξύ άλλων.


«Σαφώς και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μιας και η κρίση αυτή είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο, καθώς ζούμε σε μια Ευρώπη εκατομμυρίων ανέργων. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπολογίζονται πάνω από 20 εκατομμύρια άνεργοι, εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια περίπου, είναι άνεργοι κάτω των 25 χρονών. Όμως τώρα στα δύσκολα οφείλουμε να αναζητήσουμε και να επιδιώξουμε λύσεις. Να εξετάσουμε τι περιθώρια υπάρχουν, πως σκιαγραφείται η κατάσταση, που ταυτιζόμαστε και πως μπορούμε ως Κίνημα να στηρίξουμε τις δυνάμεις εργασίας», πρόσθεσε στη συνέχεια.


«Θα έλεγα λοιπόν, ότι καθοριστικό ρόλο έχει και πάλι η Ανάπτυξη. Αλλά μια ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις σε κάθε Περιφέρεια, που θ’ αμβλύνει τις γεωγραφικές αλλά και κοινωνικές ανισότητες, απορροφώντας στο μέγιστο τους πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διώχνοντας την επενδυτική άπνοια που δημιουργεί η ρευστότητα της κρίσης, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, δίνοντας προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», τόνισε αργότερα.


Τέλος, επεσήμανε: «Για αυτό ίμαστε σήμερα εδώ, να συζητήσουμε στο Πολιτικό μας Συμβούλιο για την Απασχόληση, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που προβληματίζει σήμερα τους ευρωπαίους και ταλανίζει ακόμα περισσότερο τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με πολλά ανοιχτά ζητήματα και για τις δυνάμεις εργασίας στη χώρα μας».

zougla

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου