Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις για το PSI, αλλά και οι εσωτερικές διαδικασίες του Κινήματος θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους για το φλέγον ζήτημα των μισθών.

Στο μεταξύ, μεικτά είναι τα συναισθήματα για τα αποτελέσματα των αποφάσεων του διήμερου Εθνικού Συμβουλίου. Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που συναντήθηκαν χθες Δευτέρα στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατέληξαν στο ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνεδριάσει εις διπλούν (σήμερα και αύριο). Σήμερα, για τα ζητήματα απασχόλησης, υπό το φως των εξελίξεων που αφορούν την πιθανότητα νομοθετικής ρύθμισης για τα μισθολογικά στον ιδιωτικό τομέα και αύριο, για την εξειδίκευση των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου (κυρίως τις ημερομηνίες για την εκλογή προέδρου, η οποία τοποθετείται στις αρχές Μαρτίου).

Επιπλέον, αναπάντητο άφησε το Εθνικό Συμβούλιο το ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που προκύψει αιφνίδια κυβερνητική κρίση. Το γεγονός ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. εφόσον προκληθεί τέτοια κρίση συνιστά μια επιλογή, ερμηνεύτηκε από κάποιους κύκλους ότι ίσως ο κ. Παπανδρέου να χρησιμοποιεί τη ρευστή αυτή κατάσταση για να παραμείνει πρόεδρος.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, πάντως, τόνιζαν ότι σε περίπτωση κρίσης, η οποία θα υπαγόρευε προκήρυξη εκλογών σε χρόνο νωρίτερα από τον Απρίλιο (τον οποίο έχει περιγράψει ως πιθανότερο μήνα διεξαγωγής τους ο κ. Ευ. Βενιζέλος), υπάρχει το Σύνταγμα και το καταστατικό, παραπέμποντας σε ανάδειξη του υποψηφίου πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ από την Κ.Ο. 

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου