Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Εντατικές προετοιμασίες στην ΝΔ εν όψει εκλογών


Εντατικές προετοιμασίες στην ΝΔ εν όψει εκλογών

 
  

Η κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας και, πιθανώς, οι απρόσμενες εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, διαμόρφωσαν κλίμα απολύτως προεκλογικών χαρακτηριστικών και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς βέβαια, το θεματολόγιο της συνεδρίασης προέβλεπε την κομματική προετοιμασία εν όψει των εθνικών εκλογών, εν τούτοις, τα ραγδαία δεδομένα προσέδωσαν έντονο προεκλογικό χαρακτήρα στη συζήτηση.

Σε γενικές γραμμές, οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν κεκλεισμένων των θυρών ήταν στην κατεύθυνση του διαχωρισμού της θέσης της ΝΔ από τις μνημονιακές επιλογές, λόγω της σύγχυσης που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη από τη «γαλάζια» συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πέραν της εισήγησης Σαμαρά –η οποία δημοσιοποιήθηκε και υπάρχει ξεχωριστή ανάρτηση στο Newpost.gr- στην αναγκαιότητα του ξεκαθαρίσματος των θέσεων της ΝΔ τέθηκε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από όλους τους παριστάμενους που πήραλ το λόγο. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ πρέπει να στοχεύσει με όλες της τις δυνάμεις στην επίτευξη της αυτοδυναμίας στις εκλογές».

Ευθυγραμμισμένοι τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος όσο και η Βουλευτής κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ ενώ και ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Κουμουτσάκος επεσήμανε τόσο τη διαλυτική εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ όσο και την αδυναμία των κομμάτων της Αριστεράς να απορροφήσει εκλογικά ευρύτερες κοινωνικές μάζες. «Μόνο η ΝΔ μπορεί» σημείωσε ο κ. Κουμουτάκος για να λάβει όμως απάντηση από τον έτερο αντιπρόδρο της ΝΔ και Υπουργό Άμυνας κ. Αβραμόπουλο.

«Δεν πρέπει να φανεί ότι είμαστε μόνοι μας» είπε ο κ. Αβραμόπουλος υποννοώντας ότι η ΝΔ δεν πρέπει να δώσει την εικόνα ότι στοχεύει αποκλειστικά στην εξουσία καθώς καλείται να πείσει ότι στοχεύει στο σύνλο της κοινωνίας. Ωστόσο, μια αποστροφή του κ. Αβραμόπουλου, προκάλεσε αμηχανία στην αίθουσα καθώς ερμηνεύτηκε ως διαφοροποιούμενη από τη γραμμή των υπολοίπων: «Να μην εκπέμπουμε οξύτητα αλλά να στέλνουμε το μήνυα της ήρεμης δύναμης».

Μεταξύ των άλλων πάντως, εντός της συνεδρίασης επισημάνθηκαν και δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα, προφανώς λόγω της ανισορροπίας που προκαλείται από την ευρύτατη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό σχόλιο του Προέδρου της ΝΔ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Εκτελεστικής Γραμματείας και με αφορμή τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και το ασαφές κλίμα που είχε διαμορφώσει η πρόταση Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό και τη μεθοδικότητα που θα πρέπει να χαρακτηρίζει εν γένει την πολιτική λειτουργία, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «χρειάζεται πιο συστηματική εργασία στην κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι στην Συγγρού είχαν προετοιμαστεί για τις επικουρικές συντάξεις εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για να πληροφορηθύν τελικά ότι το εν λόγω θέμα δεν περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.
newpost
Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου