Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: "Δεν πρέπει να μπουν άλλοι φόροι"

Παπαδήμος: "Δεν πρέπει να μπουν άλλοι φόροι" 
«Δεν πρέπει να μπουν άλλοι φόροι» παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων,  παρουσία των υπουργών Επικρατείας κ. Γιώργου Σταυρόπουλου και Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ακόμα «αισιόδοξος για την πορεία της χώρας» , ενώ έδειξε συγκατάβαση για τα ειδικά μισθολόγια και τις μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί οι δικαστικοί.


Ο πρωθυπουργός  συναντήθηκε συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον  πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσο και τους  προέδρους  των υπολοίπων δικαστικών ενώσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμα το πολυνομοσχέδιο για την επιτάχυνση των δικών όπως και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. 

Mετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι   ζητήθηκε από τον κ. Παπαδήμο  «η πολιτική εξουσία να σέβεται το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών και βεβαίως τους διακριτούς ρόλους των λειτουργιών των τριών εξουσιών».

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, ενώ αρνήθηκε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των δυο οικονομικών εισαγγελέων.

«Αναφέραμε στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό ότι η επιβίωση της χώρας δεν εξαρτάται από την οικονομική εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων και πως πρέπει να συνεισφέρουν όλοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας.

star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου