Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μπακογιάννη: Υπέρ διαρθρωτικών αλλαγών



Να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τάσσεται υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, σημειώνοντας πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές».

Χαρακτήρισε δύσκολη και κρίσιμη τη διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, για δε τη στάση των πολιτικών αρχηγών (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη) που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπογράμμισε: 

«Θέλω να ελπίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλέον, διαπραγματεύονται, μαζί με τον πρωθυπουργό. Έχουν πολύ μεγάλο βάρος πάνω τους, να βγάλουν τη διαπραγμάτευση πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ειπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμπόρευση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε: 

«Νομίζω πως ήταν μια κίνηση λίγο πολύ αναμενόμενη. Από κει και πέρα εύχομαι καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ, να κοιτάξει να ξεπεράσει την κρίση. Θέλω να πω, όμως, ότι η λογική της παρέλασης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, όμως, ταυτόχρονα έχουν και υπουργικούς θώκους και ασχολούνται κυρίως με τις εσωκομματικές εξελίξεις, δεν μπορεί να είναι προς όφελος της χώρας. Οι εσωκομματικές εξελίξεις δεν αφορούν κανέναν σήμερα στην Ελλάδα. Αφορούν μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου αφορά όλους τους Έλληνες».



athina984.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου