Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σε αυστηρό τόνο η επιστολή Διαμαντοπούλου προς Πελεγρίνη

Μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου περί του εκπροθέσμου χαρακτήρα των επιστολών Πελεγρίνη για το θέμα της κατάληψης της Νομικής καθώς και μετά την αποκάλυψη ότι οι αποκαλούμενες προειδοποιητικές επιστολές του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν ανέφεραν τίποτα για την κατάληψη της Νομικής επί της οδού Σόλωνος, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου απέστειλε επιστολή προς την Πρυτανεία απαιτώντας εξηγήσεις.


Η επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου προς τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη έχει ως εξής:


Κύριο Θεοδόση Πελεγρίνη

Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής και τα όσα επακολούθησαν, παρακαλώ να με πληροφορήσετε εγγράφως, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προέβη η Πρυτανική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, για την ασφάλεια ανθρώπων και εγκαταστάσεων στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την αποτροπή της γενόμενης κατάληψης ή της εν συνεχεία άρσης αυτής.


Παρακαλώ επίσης να μου γνωστοποιήσετε έκθεση ειδικών ή εμπειρογνώμων για το μέγεθος ζημιών που προκλήθηκαν και το κόστος αποκατάστασης τους, καθώς επίσης και για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της σχολής (απώλεια διδακτικών ωρών, παρακώλυση επιστημονικού έργου κ.α.) που επέρχονται ως συνέπεια της καταλήψεως και των ζημιών.


Τα στοιχεία αυτά είναι αναγκαία για την κατ’ αρχήν πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, ο οποίος για μια ακόμη φορά θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή τη συγκυρία.


Άννα Διαμαντοπούλου

zougla

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου