Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωτική συνάντηση για τα προγράμματα στήριξης ανέργων

Ενημερωτική συνάντηση με στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα
«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ) συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο χώρο του ξενοδοχείου Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι, αίθουσα Dock 6), στις 9 π.μ.
Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους, με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι θέσεις απασχόλησης θα προκύψουν από τη διάγνωση εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.
Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προκηρύσσονται από τις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών. Ο προϋπολογισμός για όλη τη χώρα είναι 80.000.000 € και οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Τα ΤοπΣΑ περιλαμβάνουν δράσεις όπως κατάρτιση και επιμόρφωση, εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτική επιχείρηση στο εσωτερικό ή εξωτερικό, εκπόνηση business plan, εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και έρευνας για εκκίνηση επιχειρήσεων, παροχή υποστήριξης σε νομικά και φορολογικά θέματα
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου