Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Liberation: "Οι 300 πιο πλούσιοι της Ευρώπης"



Ιδιαίτερα επικριτική κατά των Ελλήνων βουλευτών εμφανίστηκε χθες η ευρείας κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Liberation», η οποία αναφέρει πως αμείβονται καλύτερα σε σχέση με τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών της Ευρώπης και παρ’ όλα αυτά αρνούνται οποιαδήποτε μείωση στον μισθό τους. Δικαιολογεί μάλιστα απόλυτα τον θυμό των πολιτών στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται.

Το δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας παρουσιάζει αναλυτικά τους μισθούς των Ελλήνων βουλευτών, με τη σημείωση ότι λαμβάνουν και επιπλέον αποζημιώσεις από τις συμμετοχές τους σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και απολαμβάνουν μιας σειράς προνομίων λόγω του αξιώματός τους. «Σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία οι μισθοί των βουλευτών είναι μικρότεροι και δεν έχουν άλλα προνόμια. Συν τοις άλλοις, οι Ελληνες βουλευτές αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ, αντίθετα, δεν διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Αναφορά γίνεται και στο «πόθεν έσχες» των βουλευτών. «Οι δηλώσεις είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες εβδομάδες και διαπιστώθηκε πως αν και πολλοί από αυτούς δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα εύποροι, ωστόσο έχουν πλούσιες συζύγους και συγγενείς» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αιχμές αφήνονται ιδιαίτερα για τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα (σ.σ.: παρά το γεγονός ότι τα περιουσιακά της στοιχεία δεν είναι μεγάλα), της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος ζητούσε από το βήμα του Κοινοβουλίου την οριστική κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων. «Η κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων είναι ένα βαθύτατο πολιτικό και ηθικό ισοδύναμο απέναντι στους χαμηλόμισθους και σε συνταξιούχους που θα υποστούν περικοπές. Να προσμετρούνται τα χρόνια της βουλευτικής θητείας και στο τέλος ο βουλευτής να παίρνει σύνταξη από το ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος πριν εκλεγεί βουλευτής» είπε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικής πρότασης που έχει καταθέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας περί κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης. Μιλώντας λίγο αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Αργύρης Ντινόπουλος εξήγησε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά». Επίσης σημείωσε πως είναι επιθυμία και των πολιτών να δείξουν οι βουλευτές πως συμμετέχουν στις θυσίες.

Ο εν λόγω βουλευτής μίλησε και στο ειδησεογραφικό δίκτυο του CNN, στο οποίο επισήμανε πως τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση, αντί να την οδηγούν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Πυρά εξαπέλυσε και γενικότερα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το νέο πακέτο διάσωσης, στο οποίο μας καλούν να συμφωνήσουμε. «Είναι μια υποχρεωτική συμφωνία. Υπάρχει πολλή οργή στην Ελλάδα, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το πακέτο διάσωσης δεν μας βγάζει από την ύφεση» σημείωσε.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου