Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ερώτηση της Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καίλή στη βουλή αναφορικά με την εισαγωγή των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ


 
Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη αναφορικά με την  εισαγωγή των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,στην περίπτωση των πολυτέκνων τα αδέλφια των εισακτέων πρέπει να είναι άγαμα και να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο  έτος της ηλικίας τους ή το 25ο έτος αν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις .

Αν δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις, ο υποψήφιος μιας τετραμελούς οικογένειας παύει να εμπίπτει στις προβλέψεις για την ειδική κατηγορία των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών.
       Η Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό ποια είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο εν λόγω πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για την επίλυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου