Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: Από σήμερα είμαστε σε διάταξη εκλογικής μάχης


Βενιζέλος: Από σήμερα είμαστε σε διάταξη εκλογικής μάχης «Η εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκλογή της Κυριακής, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς», σημείωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

«Χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να κερδίσουμε λοιπόν τα πάντα από την αρχή. Μέσα από τη διαδικασία της Κυριακής επανιδρύσαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Είδαμε την ψυχή της παράταξης να πάλλεται και πάλι», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος που χαρακτήρισε «ηρωϊκή» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος επειδή «δεν δείλιασε και δεν κρύφτηκε», όπως είπε, στις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει.
Το αποτέλεσμα ήταν να έχει κρατηθεί η Ελλάδα όρθια με διασφαλισμένη τη θέση της στην Ευρωζώνη», συμπλήρωσε.
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα «σε διάταξη εκλογικής μάχης» και επανέλαβε την πλήρη στήριξη του Κινήματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
«Το μήνυμά μου είναι ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεκδιοκήσει την πρωτιά «σε πείσμα των προγνώσεων».
Εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση στη Νέα Δημοκρατία: «Που πήγε η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου; Εμείς είμασταν που αναδιαπραγματευόμασταν. Και είχαμε απέναντί μας τους ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά», είπε.
«Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα», συμπλήρωσε χειροκροτούμενος ο κ. Βενιζέλος: «Και έχουμε την υποχρέωση αυτό να το πετύχουμε. Και θα το πετύχουμε επειδή το πιστεύουμε. Η Ελλάδα και οι Ελληνες θα νικήσουμε», είπε, κλείνοντας την ομιλία του. 
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου