Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ερώτηση της Εύας Καιλή στη βουλή αναφορικά με την ορθολογική υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την διαχείριση απορριμμάτων.


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς:Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου,Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση αναφορικά με την ορθολογική υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την διαχείριση απορριμμάτων.

       Η Βουλευτής ρώτησε τους Υπουργούς σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως αυτή εκτίθεται στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν. 4042/2012,σε τι ποσοστό των συνολικών οικονομικών δαπανών για την υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων προορίζεται για κάθε μία από τις ως άνω ιεραρχικά τιθέμενες ενέργειες,με ποιο τρόπο επηρεάζει η στόχευση του Ν. 4042/2012 τους ήδη υπάρχοντες σχεδιασμούς για την διαχείριση απορριμμάτων, και τις αντίστοιχες οικονομικές δαπάνες για την επίτευξη των σχεδιαζόμενων έργων,ποιο είναι το συνολικό κόστος για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας και ποιο ποσοστό αυτού προέρχεται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ)και αν αποτελεί κατά τα αρμόδια Υπουργεία η υλοποίηση του ΣΜΑ Ευκαρπίας έργο το οποίο να συνάδει με τις προβλέψεις, τον σχεδιασμό, τους στόχους και τις προτεραιότητες για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως αυτές εκτίθενται στην Οδηγία 2008/98 και στον Ν. 4042/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου