Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μπούμερανγκ για τη ΝΔ οι επιθέσεις σε Βενιζέλου για τα ΕΛΤΑ


Μπούμερανγκ για τη ΝΔ οι επιθέσεις σε Βενιζέλου για τα ΕΛΤΑ : Βραχυκύκλωμα στο γαλάζιο επιτελείο και χαμηλές θερμοκρασίες στις σχέσεις της Λεωφόρου Συγγρού με τον Μάκη Βορίδη προκαλεί το σκηνικό έντασης που επιδίωξε να στήσει η
Βραχυκύκλωμα στο γαλάζιο επιτελείο και χαμηλές θερμοκρασίες στις σχέσεις της Λεωφόρου Συγγρού με τον Μάκη Βορίδη προκαλεί το σκηνικό έντασης που επιδίωξε να στήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στα ΕΛΤΑ. Τα αντιπολιτευτικά βέλη της ΝΔ για τις εποχικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, τα οποία στόχευαν τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ μετά την παρέμβαση  του κ. Βορίδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας και αναγκαιότητας των συγκεκριμένων προσλήψεων και απέδωσε την αντίδραση της Λεωφόρου Συγγρού σε «εσφαλμένη πληροφόρηση».
Τις θέσεις Βορίδη μάλιστα στήριξε και η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ, κατηγορώντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη ότι «προέτρεξε» και πυροδότησε με τη στάση του τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Το άδειασμα του γαλάζιου επιτελείου από τον κ. Βορίδη προκάλεσε την έντονη δυσφορία της Λεωφόρου Συγγρού, που από χθες το πρωί επιδόθηκε σε συντονισμένη προσπάθεια για να υποβαθμίσει πολιτικά το ζήτημα, υψώνοντας παράλληλα ασπίδα προστασίας και στον εκπρόσωπο. Η διαχείριση της υπόθεσης ωστόσο περνούσε επικοινωνιακά μέσα από το πολιτικό άδειασμα του υπουργού Μεταφορών, τον οποίο οι επιτελείς έβαλαν στο στόχαστρο για προεκλογικές προσλήψεις. «Ενα κόμμα δεν αξιολογεί τις επιλογές του και τις πράξεις του από το ποια πρόσωπα συμμετέχουν σε μια συγκεκριμένη διαδικασία αλλά με βάση τις αρχές του», ανέφερε (στον Real FM) ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρουσιάζοντας τη νέα γραμμή άμυνας από την πλευρά της ΝΔ. Παρομοίως και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι «δεν μπορεί παραμονές εκλογών να ανακοινώνονται προσλήψεις».

ΠΑΓΩΣΑΝ. Αργά χθες το απόγευμα μάλιστα η ΝΔ επιχείρησε να εμφανιστεί δικαιωμένη από τις εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι μετά την παρέμβασή της πάγωσε η διαδικασία των προσλήψεων. Την ερμηνεία αυτή έδωσε σε ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία για το πρώτο τμήμα των εποχικών προσλήψεων (περίπου 900 από τις 2.340) που κατά πάγια τακτική κατανέμονται σε όλο το έτος, «έχει ολοκληρωθεί ήδη, ενώ οι επόμενες προβλέπεται να προκηρυχθούν από τον Ιούνιο και μετά».
Παράλληλα, επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «κατασκευασμένο θέμα» από την πλευρά της Λεωφόρου Συγγρού, με στόχο τις «προεκλογικές εντυπώσεις».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου