Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η βία του ΚΚΕ - φοβερή καταγγελία των 9 απο τα 14 σωματεία της ΠΝΟ



Εννέα ναυτεργατικά σωματεία (επι συνόλου 14 - δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της ΠΝΟ) τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Δευτέρας καταγγέλλουν ότι μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ την Παρασκευή με αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης ενώ «επέβαλαν τις θέσεις τους και τον τρόπο συζήτησης».

Στην ανακοίνωση λένε τα εξης: «Μετά την συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ με τους Υπουργούς ΥΠΑΑΝ και Εργασίας κυρία Α. Διαμαντοπούλου και κύριο Γ. Κουτρουμάνη, την 08 Απριλίου 2012, δια να επανασυζητηθούν τα εύλογα δίκαια αιτήματα της ΠΝΟ, συμμεριζόμενοι το κοινωνικό αίσθημα του σύνολου των συνανθρώπων μας, απεφασίστηκε η εκτελεστική επιτροπή να συνεδριάσει για να επανασυζητήσει και να επαναεκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, παρόλη την απόσταση που μας χωρίζει από την ρεαλιστική λύση των αιτημάτων».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης, ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των εννέα από τα δεκατέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση».

Τα εννέα σωματεία σημειώνουν ακόμα πως: «Διακατεχόμενοι από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη που εκπροσωπούμε, θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή μελών μιας παρατάξεως στο χώρο όπου ελάμβανε μέρος η συνεδρίαση, για να μας επιβάλλουν «δημοκρατικά» τις θέσεις τους και τον τρόπο της συζητήσεως».

Την ανακοίνωση «υπογράφουν» τα εννέα ναυτεργατικά σωματεία: Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Μ.Ε.Κ. Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Ραδιοτηλεγραφητών Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν. , Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν., Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν και Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ Ε.Ν.

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη την Παρασκευή η τελευταία απόφαση της ΠΝΟ για να πραγματοποιηθεί τελικά η 48ωρη απεργία έγινε αντικείμενο έντονου διαλόγου μεταξύ της Α. Διαμαντοπούλου και εκπροσώπων των ναυτεργατών κατά την συνάντηση.


i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου