Σάββατο 14 Απριλίου 2012

"Βραχνάς" στη Χαλκιδική τα ελαιολύματα

Με δύο δράσεις που θα υλοποιηθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τους Δήμους Πολυγύρου, Σιθωνίας
και Ν. Προποντίδας, αναμένεται να αντιμετωπιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια η διαχείριση των ελαιολυμάτων και των αποβλήτων από την επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς.


Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μεταποιητών Ελιάς Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου για την αδειοδότηση των μονάδων μεταποίησης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής στην τοποθέτησή του απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν οι δύο υφιστάμενοι χώροι εναπόθεσης ελαιολυμάτων με τη σημερινή μορφή τους και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν προκειμένου να δοθεί, πέραν της προσωρινής, οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια την περιοχή. Πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα από τους Δήμους η διαδικασία εξεύρεσης χώρων για τη δημιουργία τριών νέων εδαφοδεξαμενών. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουν οι εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης ελαιολυμάτων οι οποίοι προσωρινά και μέχρι ολοκλήρωσης των νέων χώρων θα λειτουργήσουν περιφραγμένοι και με τη σχετική εποπτεία.

Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου