Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι προτάσεις του Χρήστου Παπαστεργίου

Μιλώντας σε συναντήσεις φίλων και άλλων πολιτών, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης , Χρήστος Παπαστεργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τις θέσεις του για τμήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Έτσι προτείνει τα εξής:

1. Να κλείσουν τα βουλευτικά γραφεία και να υπάρχουν ενιαία γραφεία κοινοβουλευτικής ομάδας υπό την ευθύνη της Περιφερειακής και Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος. Η υποδομή και..
η στελέχωση που δικαιούνται οι βουλευτές να εξυπηρετεί έτσι τις ανάγκες της συνολικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ και η επιλογή των προσώπων να γίνεται με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση του κόστους λειτουργίας.
2. Σε ότι αφορά τα βουλευτικά προνόμια, ειδικότερα πρότεινε:
• Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
• Κατάργηση της αμοιβής για συμμετοχή σε επιτροπές και άλλου τύπου «υπερωριακές» απασχολήσεις των βουλευτών
• Κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου για τους βουλευτές Α και Β Αθηνών και Α Θεσσαλονίκης, που τα γεωγραφικά όρια είναι μικρά και υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Χρήστος Παπαστεργίου δεσμεύτηκε σε ό,τι τον αφορά , ότι αν εκλεγεί, αυτά θα τα κάνει πράξη σε συνεννόηση με την Περιφερειακή και Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας.
Για αυτό άλλωστε δεν έχει ανοίξει και προεκλογικό γραφείο. 
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου