Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Γ. Παπανδρέου: Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι ξεκάθαρο



ΞΕΚΑΘΑΡΟ πρέπει να είναι το μήνυμα των εκλογών τόνισε ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μία ευρω-έξωση θα ήταν "πολύ χειρότερη επιλογή", προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχαν σοβαρές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα, καθώς θα επικρατούσε πανικός και μαζικές αναλήψεις, και σε ευρύτερο πλαίσιο θα καταστρεφόταν η οικονομία της χώρας.


Εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, καθώς δεν είναι συνδεδεμένη με το ευρώ (όπως ήταν η Αργεντινή με το δολάριο), αλλά το ευρώ είναι το νόμισμα της χώρας. Επιπλέον, παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές, δεν έχει σημαντική πρωτογενή παραγωγή και ακόμη δεν έχει ικανοποιητικό επίπεδο εξαγωγών.
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ανάγκη να σταλεί από το λαό ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να σταματήσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, ώστε η χώρα να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης και να έρθουν επενδύσεις.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ και γι' αυτό η απόφαση της 17ης Ιουνίου είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Στην υποθετική περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, οι αγορές θα ψάχνουν την επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, δήλωσε.  Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε επίσης την Ευρώπη να λάβει αποφάσεις που θα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ευρώ θα παραμείνει ζωντανό.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου