Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Επιστολή Σαμαρά στους εταίρους να βάλουν "πλάτη"


Επιστολή Σαμαρά στους εταίρους να βάλουν "πλάτη"

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μία κουστωδία υπουργών, η ελληνική αντιπροσωπεία ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες σε μία κρισιμότατη Σύνοδο Κορυφής, καλούμενη να αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους υπόλοιπους αρχηγούς των ξένων χωρών.

Δίχως να προλάβει να εγκλιματιστεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα μετέχει στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι ελλιπής, άνευρη και η σύνθεσή της εντελώς αλλιώτικη από τις προηγούμενες φορές.


Άλλωστε, δεν πέρασαν λίγα 24ωρα που ο ξένος Τύπος καυτηρίασε την γκάφα που έγινε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και έκανε λόγο για μια χώρα σε σύγχυση, σχολιάζοντας παράλληλα την κακοδαιμονία της κυβέρνησης σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού και την αποχώρηση Ράπανου από το επιτελείο.

Ιδιαίτερα τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρονται στο λάθος της ανακοίνωσης του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου για εκπροσώπηση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας πως η χώρα θα εκπροσωπηθεί τελικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Κομίζει επιστολή Σαμαρά

Επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ - Μανουέλ Μπαρόζο και στους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή του, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την πρόσφατη απόφασή του ο λαός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης.

Η επιστολή αυτή:

1) θα περιγράφει τα προβλήματα της χώρας
2) θα επισημαίνει ότι οι Έλληνες ψήφισαν ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση
3) θα τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στους Έλληνες πολίτες.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή θα έχει την υπογραφή του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες. Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον πρόεδρο του Eurogroup Zαν - Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς.

Πυρετός διαβουλεύσεων

Συσκέψεις, εν όψει της μετάβασής του το απόγευμα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας συναντάται αυτήν την ώρα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στις 12.30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου