Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Α. Σαμαράς: Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ


Οξύτατη προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξαπολύσει ο Αντώνης Σαμαράς που θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρόδο. 


Λίγη ώρα μετά τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ τον κατηγόρησε ότι αναίρεσε τα όσα έλεγε παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα «χωρίς μελέτη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς κοστολόγηση, προεκλογικά, αναιρώντας όσα έλεγαν δυο βδομάδες πριν, καλύπτοντας πίσω από αυτά την πραγματική, κρυφή τους ατζέντα…»









Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά περνούν από «κόσκινο» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανάδειξη των αδυνάτων σημείων του πολιτικού τους αντιπάλου και των σημαντικών διαφορών που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. 


Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι θα πρέπει στους παράνομους μετανάστες να εκδοθούν διαβατήρια για να φύγουν από την χώρα. «Να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής….Με τη σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ωστόσο στελέχη της ΝΔ σημείωναν πως διαβατήριο ή ταυτότητα εκδίδεται μόνο σε Έλληνες πολίτες και όχι σε πολίτες άλλων κρατών. 


«O κ. Τσίπρας λέει ότι θα κάνει Έλληνες όλους τους μετανάστες. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι νόμιμο, η χορήγηση μη νόμιμων εγγράφων από την Ελλάδα θα οδηγούσε αυτόματα στο κλείσιμο των συνόρων της ακόμα και για τους Έλληνες πολίτες που θα αδυνατούσαν πλέον να ταξιδέψουν στο εξωτερικό» τόνιζαν χαρακτηριστικά στην Συγγρού. 


Επίσης τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι ακόμα και αν δοθούν κάποια ταξιδιωτικά έγγραφα στους παράνομους μετανάστες «τότε είναι προφανές ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα θα γέμιζε από εκατομμύρια νέους μετανάστες οι οποίοι θα έβρισκαν εύκολη νομιμοποίηση και δίοδο στην Ευρώπη» 


Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του προγράμματος από τον Αλέξη Τσίπρα δύο στελέχη του για μία ακόμα φορά διαφοροποιούνταν. 


Η υποψήφια βουλευτής Ρένα Δούρου μιλώντας στον Real Fm 97.8 και αναφερόμενη στα επιδόματα ανεργίας είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν μας ακούσατε εμάς να μιλάμε για επιδόματα ανεργίας 2 ετών ή και παραπάνω είναι γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι λεφτά δεν υπάρχουν».


Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει νωρίτερα εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα του «Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό (δύο χρόνια)».


Επίσης για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως πιθανότατα θα κοστολογηθεί αργότερα. «Δεν υπήρξε κοστολόγηση, θα υπάρξει συμπληρωματικά πιθανότατα. Απλώς σήμερα η πολιτική ομιλία και οι κατευθύνσεις του προγράμματος ήταν το βασικό». 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου