Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ




 Ευ. Βενιζέλος:  Καλό μεσημέρι σε όλους σας. Σας ευχαριστώ που είστε και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας παρακολουθούν, για την προσοχή τους.
Είναι πολύ καθαρό ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν στις 18 Ιουνίου να υπάρχει κυβέρνηση, να μην υπάρχει ακυβερνησία. Ξέρουν ότι η ακυβερνησία, η οποία δυστυχώς τώρα παρατείνεται επί τρεις μήνες, βλάπτει τον τόπο. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη.

Θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εθνική οικονομία και για τους Έλληνες πολίτες. Ενώ λοιπόν είναι πολύ καθαρό το τι θέλουν οι Έλληνες πολίτες, διαμορφώνεται ένα σκηνικό πολιτικού αδιεξόδου. Αυτό το αδιέξοδο διαμορφώνεται πρωτίστως λόγω της στάσης που τηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το σκηνικό αδιεξόδου πρέπει τώρα να το μετατρέψουμε σε θετική προοπτική για τη χώρα. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων ψήφο στο ΠΑΣΟΚ. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να ανατρέψει το αδιέξοδο και να δώσει αυτή τηθετική προοπτική.
Πώς προκύπτει ο κίνδυνος του αδιεξόδου; Ας μιλήσουμε πάρα πολύ απλά: Αυτοδυναμία δεν διαμορφώνεται για κανένα κόμμα ούτε πολιτικά, ούτε αριθμητικά. Αλλά ακόμη και αν θεωρητικά προέκυπτε μια ισχνή αυτοδυναμία που δεν είναι η περίπτωση, δεν κυβερνιέται ο τόπος με οριακές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που έχουν απέναντί τους τα 2/3 του λαού, ή τους μισούς και παραπάνω Έλληνες σε κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου