Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανήσυχα τα στελέχη της πολιτικής γραμματείας για κυβέρνηση και ΕΕ Βενιζέλος: Η περιδίνηση της Ευρώπης απειλεί την Ελλάδα...



Εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις στην οικονομία σε συνδυασμό με την κατάσταση στην Ευρώπη είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στην πολιτική γραμματεία του ΠΑΣΟΚ μίλησε για περιδίνηση και φαύλο κύκλο που συνεχίζονται. Σε κάποιο σημείο ο τόνος του έγινε δραματικός: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αποδείξουμε πως ξέρουμε να προστατεύουμε το ίδιο το εθνικό κεκτημένο, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε με πολύ επώδυνους όρους την ιστορία»!
«Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» έθεσε το δόγμα των καθαρών σχέσεων της Αθήνας με τους αταίρους της και επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ «στηρίζει την Κυβέρνηση». «Θεωρεί ότι η Κυβέρνηση αυτή είναι μια Κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση που έχει επιλέξει την ανεύθυνη στάση:  «προσδοκά το αδιέξοδο, και προσπαθεί να προκαλέσει το αδιέξοδο υψώνοντας φραγμό σε κάθε πιθανή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και της χώρας συνολικά».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως η Ιταλία και η Ισπανία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εστία της κρίση και ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου χάνει πάρα πολύ γρήγορα τη δυναμική της και τίθεται σε αμφισβήτηση. Και έρχονται εκλογές στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει επιτέλους αυτή η διαρκής συζήτηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την Ελλάδα και τη θέση της μέσα ή έξω από το ευρώ». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ως Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Στρατηγικού Σχεδιασμού και να προχωρήσει η χώρα μας σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι χωρίς επιμίκυνση δε γίνεται να βγει το πρόγραμμα, εξαιτίας της ύφεσης.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που μίλησε για επερχόμενη καταστροφή και επέμεινε στην ανάγκη των διαρθρωτικών αλλαγών. Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι σε αδιέξοδο επισήμανε ο Μίμης Ανδρουλάκης, το ερώτημα αν έχει μέλλον προσέθεσε ο Πάνος Μπεγλίτης και την ανάγκη να απαντηθεί το ερώτημα ποιους θα εκφράσουμε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Πέτρος Ευθυμίους ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να μπει στην κυβέρνηση με κορυφαία στελέχη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να γίνει αντιπρόεδρος. Αλλά, συνάντηση για μία ακόμη φορά την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. "Να αναλάβουμε όλοι τις προσωπικές μας ευθύνες και μετά να συζητήσουμε τις συλλογικές" κάλεσε τα στελέχη ο Νίκος Ανδρουλάκης.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου