Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»



Σε νέα του συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ υπεραμύνεται των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του για την Ελλάδα παραπέμποντας σε μαζικές παραλείψεις στη χώρα. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, μιλώντας στη Rheinische Post, ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις έως τώρα προσπάθειες στην Ελλάδα και προσθέτει:

«Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν». 

Τα προβλήματα της Αθήνας, άλλωστε, στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι γνωστά και στις χρηματαγορές, λέει ο Φ. Ρέσλερ και συμπληρώνει πως εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. «Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη». 

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος μάλιστα τονίζει ότι σε κεντρικά πρότζεκτ, όπως στην οικοδόμηση μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στην ίδρυση μιας επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχει ελάχιστη πρόοδος.



euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου