Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ποια στελέχη δεν θα παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ;


Ποια στελέχη δεν θα παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ;

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, αφού σήμερα ξεκινά και επίσημα  η επιχείρηση «ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και έχει φθινοπωρινή ημερομηνία λήξης, μία ημέρα πριν από το Συνέδριο, πιθανόν τον Νοέμβριο.

«Αύριο αρχίζουμε την ανασύσταση της παράταξης. Σε καλώ, λοιπόν, στην εναρκτήρια Συνδιάσκεψη», έγραφε το «μαζικό» μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου που παραλάμβαναν στο κινητό τους πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι χθες αργά το βράδυ.

Στην πρώτη καθοριστικής σημασίας κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ  που ξεκινά λοιπόν σήμερα στην αίθουσα «Μελίνα Μερούρη» του ΣΕΦ, αν και έχουν προσκληθεί άπαντες… δεν θα δώσουν όλοι το παρόν!!



Ποιοι δεν θα παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη;

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και τα ιστορικά στέλεχη του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου και Θεόδωρος Πάγκαλος θα απουσιάζουν …Ο  πρώην πρωθυπουργός  θα βρίσκεται στη Ρόδο προκειμένου να παραλάβει βραβείο για την προσφορά του σε θέματα Παιδείας και Νέων Τεχνολογιών και ο κος Ευθυμίου θα βρίσκεται στο Μονακό για να παραδώσει την ηγεσία του ΟΑΣΕ.

Το στρατηγικό του σχέδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα ακούσουν από κοντά (εκτός απροόπτου) ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Δ. Ρέππας. Στον Ανδρέα Λοβέρδο λέγεται μάλιστα ότι θα γίνει κρούση για να αναλάβει τον «σκιώδη» ρόλο παρακολούθησης του υπουργείου Εξωτερικών , αν και όπως εκτιμούν συνομιλητές του, ο πρώην Υπουργός θα παραμείνει στην απόφασή του να περιοριστεί στα καθήκοντά του στη Β' Αθήνας, ακόμη και αν ο κ. Βενιζέλος θελήσει να έχει νέα συζήτηση περί ρόλων μαζί του.

Στο ΣΕΦ θα μεταβούν και πολλοί άλλοι «επώνυμοι», όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Φλωρίδης. Επίσης  η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση - μάλιστα ο γραμματέας τη ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα εμφανιστούν στην Συνδιάσκεψη οι Παπαϊωάννου, Τσούρας, Παπουτσής, Μόσιαλος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την τελευταία στιγμή εξέφραζαν αντιρρήσεις για αυτό το κάλεσμα!

Απομένει να δούμε ποιοι τελικά χειροκροτήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αν τελικά η συνάντηση αυτή σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο ή φέρει απρόσμενες εξελίξεις διάσπασης στο κόμμα.



star.gr

1 σχόλιο:

  1. O Θεόδωρος Πάγκαλος παραβρέθηκε στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή