Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο Λακασάς πρόεδρος στη "νέα" ΔΕΘ;

Ο προέδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ),  Δημήτρης Λακασάς, φέρεται ως ο επικρατέστερος για
τη θέση του επικεφαλής της «νέας» ΔΕΘ, η οποία θα προκύψει από την εξαγγελθείσα, τριπλή συγχώνευση ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ. Αυτήν τη στιγμή, ο κ. Λακασάς βρίσκεται στο «τιμόνι» του ΣΕΒΕ για δεύτερη συνεχή θητεία που, σύμφωνα με το καταστατικό του συνδέσμου, είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2014. Ο Δημήτρης Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973, στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της
Olympia Electronics AE, της μεγαλύτερης αμιγώς ελληνικής παραγωγικής μονάδας ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και μίας από τις δέκα μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με προσωπικό 130 εργαζομένων, κατέχοντας τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Στρατηγικού Σχεδιασμού. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο κ. Λακασάς έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού, μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) από το 1999 και μέλος της γ.σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (University of Sheffield) με προπτυχιακές σπουδές (Bachelor) στον τομέα των Οικονομικών και του Μάρκετινγκ (City College-University of Sheffield).
Η διαφαινόμενη επιλογή τού σημερινού προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας για τη θέση του επικεφαλής στον υπό σύσταση φορέα στοχεύει στο να καταδείξει εμφατικά, σύμφωνα με πηγές εντός του οικονομικού επιτελείου, την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει τη «νέα» ΔΕΘ, όπως αυτή θα προκύψει από την αποφασισθείσα συγχώνευση της σημερινής ΔΕΘ με τη Helexpo και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, σε ένα πραγματικό «εργαλείο» εξωστρέφειας, που θα μπορέσει να υποστηρίξει ουσιαστικά τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις της χώρας όσο και το καλύτερο «πλασάρισμα» των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικό. 
Την ίδια ώρα, την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τη συγχώνευση της ΔΕΘ με τη Helexpo εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΘ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, «μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης περί ενοποίησης των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO ΑΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΘ θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση, που άλλωστε ήταν πάγια θέση των εργαζομένων. Όσο αφορά το θέμα της ενσωμάτωσης του ΟΠΕ στο παραπάνω σχήμα, δηλώνουμε ότι κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι βρίσκεται προς θετική κατεύθυνση, αφού η νέα εταιρία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα έχει επιπρόσθετο αντικείμενο, για το οποίο άλλωστε έχει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία. Θέλουμε όμως να επιστήσουμε την προσοχή στην τεχνική διαδικασία ενσωμάτωσης του ΟΠΕ στο παραπάνω σχήμα, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας αλλά και η βιωσιμότητά της. Τέλος, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης, εφόσον διασφαλίζεται απόλυτα η παραμονή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκθεσιακών κέντρων υπό τη ΔΕΘ ΑΕ και την πόλη της Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των φορέων στο διοικητικό σχήμα του φορέα, η λειτουργία του μάνατζμεντ με τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά κριτήρια και η μορφή του σχήματος, που θα δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με διεθνή επενδυτή εξειδικευμένο στην εκθεσιακή βιομηχανία, αλλά και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση του σημαντικού για την πόλη έργου της δημιουργίας ενός νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου (ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου), με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων, βάσει του νόμου 2687/99».

Πληροφορίες: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου