Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η τρόικα περιμένει την πολυπόθητη λίστα με τα μέτρα των 11, 5 δις ευρώ


Η τρόικα περιμένει την πολυπόθητη λίστα με τα μέτρα των 11, 5 δις ευρώ

Την ώρα που στο Μαξίμου το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα, οι επικεφαλής της τρόικας κοιτούν αγωνιωδώς το κινητό τους μπας και λάβουν κανένα μήνυμα από τον έλληνα υπουργό οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις!!

Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ αναμένουν  στο ακουστικό τους, περιμένοντας να τους ανακοινωθεί η πολυπόθητη λίστα με τα μέτρα των 11, 5 δις ευρώ.



Αν η κυβέρνηση δεν καταλήξει  στο πακέτο των μέτρων, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν την εξουσιοδότηση να συζητήσουν κάτι διαφορετικό και επομένως ανοίγει ο δρόμος για την αναχώρησή τους από την Αθήνα!!

Την περασμένη Παρασκευή, στο δείπνο του κου Στουρνάρα με τον επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Τόμσεν διαβεβαίωσε ότι η τρόικα θα μείνει στην Αθήνα όσο χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσει στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου και ρεαλιστικού προγράμματος.

Να θυμίσουμε πάντως…  πως ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου αξιολόγησης στις 31 Ιουλίου και την επάνοδο της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου!!

Το πόσο τελικά θα παραμείνουν οι Τροικανοί στην πρωτεύουσα, εξαρτάται από τις αποφάσεις των  τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι ξανά συναντιούνται σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μέτρα.

Ψάχνουν τα μέτρα, χάνονται ταμειακά διαθέσιμα

«Ξηρασία» μεγάλη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τα δημόσια ταμεία σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο οποίος προειδοποίησε πως τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα, συναρτώντας τη χρονική δυνατότητα του Δημοσίου να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του από τη ροή φορολογικών εσόδων.
Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε παράλληλα ότι «Γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι όσο το δυνατόν κοινωνικά δικαιότερο» πρόσθεσε ο κ.Σταϊκούρας, προσπαθώντας να μειώσει την ανησυχία των πολιτών.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου